Mam prośbę do Was. Jestem posiadaczem roweru Trek Navigator 100 (koledzy mówią rehabilitacyjnego, ale jest ekstra wygodny). Nie wytrzymałem psychicznie i wywaliłem manetki sram, były beznadziejne. Nie wiem dlaczego ale rozpuściły się i kleiły, pewnie od stania na słońcu.
Przednia przerzutka shimano c101 i daje radę. Tylna sram prawdopodobnie 3.0. Chcę wymienić tylną przerzutkę na shimanowską. Obecna jest za wolna, gdy wybiorę się w teren i ogólnie jej żywot się kończy. Ponoć jest nie kompatybilna i nie da się jej wyregulować.
Przydałoby sie wymienić również wolnobieg ( jak rozumiem mam wolnobieg a nie kasete).
Pytanie
Gość Michał
Witam roweromaniaków.
Mam prośbę do Was. Jestem posiadaczem roweru Trek Navigator 100 (koledzy mówią rehabilitacyjnego, ale jest ekstra wygodny). Nie wytrzymałem psychicznie i wywaliłem manetki sram, były beznadziejne. Nie wiem dlaczego ale rozpuściły się i kleiły, pewnie od stania na słońcu.
Przednia przerzutka shimano c101 i daje radę. Tylna sram prawdopodobnie 3.0. Chcę wymienić tylną przerzutkę na shimanowską. Obecna jest za wolna, gdy wybiorę się w teren i ogólnie jej żywot się kończy. Ponoć jest nie kompatybilna i nie da się jej wyregulować.
Przydałoby sie wymienić również wolnobieg ( jak rozumiem mam wolnobieg a nie kasete).
Proszę o napisanie co kupić, chce zachować obecne klamkomanetki http://cycnut.com/forums/gallery/image/2850-shimano-st-ef51-ez-fire-shiferbrake/
Zestaw ma się składać z:
1. przerzutki tylnej,
2. wolnobiegu odpowiedniego.
3. przedniej przerzutki (proszę podać model chyba wymienie zależnie od ceny).
4. jaki łańcuch.
Rower głównie służy do dojazdów do pracy, rekreacyjnie ale czasem fajnie i w las pojechać.
Obecny wolnobieg 11-34 T, mógłby być i nieco szybszy(wolę pedałować mocniej i wolniej, niż na odwrót).
Co do ceny, to bez przesady. Jestem za dopłaceniem do lepszego niż oszczędzaniu i żałowaniu.
Mocno zastanawiałem się nad wymianą koła z piastą na kasetę, ale aktualnie wolnobieg spełnia moje oczekiwania. Może za rok nowy rowerek.
Mam nadzieję że opisałem temat jak należy.
Dzięki z góry za pomoc i czekam na odpowiedź.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.