BeGie Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam forumowiczów, Muszę wymienić cały napęd w moim 6-letnim Viper'e. Zmieniałem już go kiedyś i nie miałem problemu. Kupiłem wtedy łańcuch HG50, tylnią kasetę HG51 a na przód Alivio FC-M411. Jednakże, nie mogę teraz dostać takiej korby. Są dwie sztuki na alledrogo ale używane. Śledząc po stronach z częściami zakładam, że Alivio FC-M411 nie jest już produkowana. Znalazłem korbę Alivio FC-M410 ale jest w konfiguracji 42-32-22 a ja miałem 48-38-28 i dalej chciałbym taką (48) zębatkę mieć, Bardzo popularna jest zębatka FC-M431, jest ich dużo w sprzedarzy ale... wszędzie jest napisane - 9 rzędów. Ja mam 8. Co zrobić, w dodatku, że nie chciałbym wymieniać wkładu suportu i najlepiej dostać FC-M411. Czy FC-M431 będzie dobrze współpracować? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 No to kup od 431, będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeGie Napisano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 @Puklus "No to kup od 431, będą pasować." Nie będę musiał zmieniać suportu aby wszystko ładnie współdziałało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Jeżeli wsadzisz same zębatki to nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.