wormage Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Jak wyżej, zauważyłem że dużo osob zakłada zabezpieczenia ale ktore są najlepsze ? a może nie trzeba się tym przejmować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Warto coś mieć, bo jak nie masz to się robią odpryski na ramie (z czarnej na srebrną się przerabia:/) A najlepsza rzecz, to taśma dwustronna + kawałek starej dętki... ewentualnie zamiast taśmy jakaś linka/sznurek - coś w ten deseń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 załóz kawałek opony na widełki i zepnij to opaskami elektrycznymi tzw. zipami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Fragment zużytej dętki plus wyżej wymienione zipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 ja mam starą dętkę przymocowaną drutami. nawet ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 detka i te zipy zobacz sobie tera kupiłem czrne http://img371.imageshack.us/img371/3814/zdj281cie0117nv.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakochamochi Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Przeczytalem poszlem i sobie zrobilem ;] Najpierw tak: Ucielem detki tyle ile tak se od mierzylem zalozylem ja i obkleilem taka okleina z powloczka gumowom i sie trzyma jak djabli :] jutro na hopach sie okarze czy sie nie suwa itp ;] pzdr ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 chwyć to jeszcze tymi plastikowymi zipami (szybkozmykaczami) ja ostatnio kupiłem w praktikerze całą paczke czarnych za 1,50PLN polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakochamochi Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 wlasnie nie mam ich kurde musze jutro kupic :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 w sklepach ze sprzetem elktrycznym, w obi , practoker itp tam tego jest pełno ja nawet sobie kupiłem jedną paczkę gdzie mam po 40 sztuk w 6 kolorach . kosztowało to 3,5 PLN a przydaje sie w rowerze nie tylko do owijki, ale też do licznika i jako szybki zestaw naprawczy żeby coś przytrzymać w razie potrzeby ( np urwałem zaczep pompki i przypiełem tym ustrojstwem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczak Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Jak ci nie pomoga wyzej wymienione sposoby kup sobie oslonke do rurek miedzianych i tym sobie owin wokol widelek i wyzej wymienionymi obejmami sobie przyczep troche glupio wylgada ale jest sluteczne Mozesz tesh kupic ewentualnie jakies naklejki ale niewiem czy to sie spisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Oprócz osłonek na tyne widełki, w przypadku przerzutek Shimano, można też zwiększyć naprężenie sprężyny napinającej wózek. Zabieg jest prosty (10 minut roboty), ale troszkę pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wormage Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 skorzystalem jednak ze sposobu z detka i zipami i... pomoglo czesciowo ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 w przypadku przerzutek Shimano, można też zwiększyć naprężenie sprężyny napinającej wózek Jak to tak ? co prawda mam teraz srama ale no nie widzialem nigdzie takiej opcji. W kazdej tak mozna zrobic ? jak to mozna zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A właśnie, bo mój SRAM 4.0 ma niezbyt mocną sprężynę napinającą wózek, co powoduje niestety częste obijanie się łańcucha (żeby nie było - jeżdżę XC). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.