Gość krzysiekx84 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam serdecznie, czytam i czytam i powoli już się motam, szukam czegoś na descz lub mrzawke, jak nagle mnie złapie w czasie jazdy. CO mnie interesuje: -wodoszczelność -witroszczelność (dobrze by byłoi) -składana w mała kieszonke jak modele rogelli. -kaptur może być ale nie musi. Cena: do 300zł chyba wystarczy ( może być +- zł ) na razie znalazłem Rogelli ktora przykuła moją uwage http://www.mikesport.pl/rogelli-nelson-ultralekka-kurtka-rowerowa-przeciwdeszczowa-pl-2-3.html http://www.mikesport.pl/rogelli-hudson-meska-kurtka-rowerowa-przeciwdeszczowa-czarna.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Kurtka wodoszczelna na pewno jest wiatroszczelna. Podaj jak jeździsz na rowerze, jak intensywnie, jaki teren, jak bardzo się pocisz. Ta kurtka Rogelii ma bardzo niską - symboliczną - oddychalność - czyli przepuszczalność pary wodnej z wewnątrz. Oznacza to że w praktyce nadaje się: do jazdy w bardzo stonowanym tempie, dla osób o bardzo ograniczonej potliwości. Podany parametr oddychalności nie odróznia jej zbytnio od "ortalionów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Na codzień do pracy w weekendy troszkę bardziej intensywnie, jest górka to robie wszystko żeby wjechać, ogólnie pedałuje do puki starcza przerzutek A co do pocenia to raczej potrafie się spocić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Z Rogelli mam spodenki Ponzio i nie jestem szczególnie zadowolony wkładką. Niewiem jak kurtki ale możliwe że też nie są jakieś specjalne. Z takim budżetem to może lepiej Endury poszukać ? Np http://www.endurastore.pl/kurtka_photon,22,159.html Ja mam akurat ale MT500 i jestem bardzo zadowolony tylko do worka nie jest chowana. Wysłane z Tapatalk za pomocą Samsung Galaxy Note 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Dzięki dymcio111 właśnie ja zamówiłem ale w innym sklepie i żółtą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Mam nadzieje że spełni oczekiwania, jak przetestujesz to napisz kilka słów jak się sprawuje i zrób fotkę przy miarce jaką wielkość spakowana zajmuje. Też może za jakiś czas kupie taką drugą kurtkę na deszcz awaryjną pakowaną w woreczek żeby sobie do podsiodłówki lub plecaka chować Wysłane z Tapatalk za pomocą Samsung Galaxy Note 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Ostatnio kupiłem kurtkę przeciwdeszczową firmy Dare2b i wydaje mi się ,że sprawdzi się w deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.