peepeepee Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam Jaki kask polecicie do MTB , z daszkiem , lekki , przewiewny, do 200 , maksymalnie 300 pln. Obecnie mam kask Kellys , waga ok. 268 gramów , na krótkich trasach jest ok ale przy długich trasach boli mnie troszkę kark i czuję wagę kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturo1 Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 268 gramów i boli Cię kark? Ja mam i polecam Uvex Supersonic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Kupiłem w końcu Alpina Spice Light , nieco lżejszy o ok. 20 gramów, znacznie wygodniejszy, nie uciska na bokach za skroniami jak poprzedni, lepsze wykonanie i zapięcie, daszek nie jest jednolity ale z otworami ... reasumując jestem zadowolony z zakupu, głownie ze względu na lepsze dopasowanie do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.