kamil27 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam ! Otóż mam taki problem . Chciałem zrobić przeróbkę darta na powietrze ( przeróbka opisana przez użytkownika mrmorty). A więc wziąłem się za amora wyciągnąłem wszystko ze środka , wylałem olej poczyściłem go . Wkładam wszystko do prawej goleni wlewam troche ponad 80 ml oleju , wkładam tłumik , zakrecam go i problem polega na tym że amor stawia bardzo duży opór przy wyciąganiu górnych goleni do góry . Z tego co zauważyłem to to coś odpowiadające za szbkość odbicia wciąga pod siebie troche oleju . Tłumik wydaje mi sie że jest odblokowany ( wersja z manetką ) . Prosze o pomoc i z góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram1985 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 nie widzę sensu przerabiania Darta na powietrze. Sam mam swojego już troche ponad trzy lata, wsadzilem najbardziej miękką sprężynę dostępną na rynku, zalałem nowym olejem motorexa i śmiem twierdzić, że dziala lepiej niz nowy, który dla mnie był za twardy. Moja waga to 70 kg i działa amorek świetnie pod tą masą. Może jakieś oringi spróbuj wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil27 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 ale mi chodzi o samą prawą goleń także to że chce go prerobić na powietrze (a musze bo waże 56kg ) nie ma tutaj znaczenia Problem rozwiązany , wystarczyło wymienić uszczelke na tej prowadnicy do regulacji odbicia .Można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi