Skocz do zawartości

[opona] Geax Saguaro biała kevlar 2.0 - ścieralność

Grosser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy ktoś, kto używa saguaro kevlarowe  'white collection' [ :teehee: ] może podzielić się informacjami o ich ścieralności, wytrzymałości oraz ewentualnej podatności na uszkodzenia ścianek bocznych podczas jazdy w nieco trudniejszym terenie - las, kamienie, zjazdy z dużą prędkością na takim podłożu.

Jeżdzę na napędowej Saguaro 2.0 drutowanej czarnej, oceniam ją bardzo dobzre, po 4,5 kkm niewielkie zużycie przy obciążeniu na koło tylnie 75-90 kg , kusi mnie sporo niższa waga białasów. Spotkałem się jednak z opinią ludzi, którzy pracują przy produkcji gumy, że te białe z racji dodawania kredy, a nie sadzy podczas produkcji będą mniej wytrzymałe. No i kwestia dość cieńkich ścianek bocznych w kevlarze - ma to faktycznie jakieś znaczenie - interesują mnie odpowiedzi poparte własnym doświadczeniem, nie apriori - TNT lepszy niż kevlar etc. Chodzi mi o to jak to się faktycznie sprawuje. Wszelkie opinie pierwszego rodzaju mile widziane.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...