Wojcieszko Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam. Zanim mnie wszyscy skrytykują oświadczam iż odpowiedzi na to pytanie szukam już od 2 godzin i nic... Aj owszem jest mnóstwo tematów jaka powinna być długość łańcucha i jak ją zmierzyć, ale zawsze jest to opisane na przykładzie rowerów z zewnętrznymi przerzutkami. Ja natomiast zakupiłem (używany) rower gdzie przerzutki są w piaście i zarówno z przodu jak i z tyłu mam po jednej zębatce. Mieszkam na wiosce dostęp do serwisu rowerowego strasznie ograniczony, więc nie bardzo mam jak z tym gdzieś jechać, ale przejdę do rzeczy. Łańcuch w rowerze wydaje się być luźny, jednak na pewno nie jest wyciągnięty, bo sprawdziłem. Mogę go uciągnąć w taki sposób, że po odkręceniu tylnego koła mogę je lekko przesunąć. Czy wie ktoś może jednak jak prawidłowo naciągnąć taki łańcuch? Na jaką długość? Będę naprawdę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
redbull1 Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 pokaż ,zapodaj fotke jak ten naped wyglada
Root Admin Mieciu Napisano 29 Kwietnia 2014 Root Admin Napisano 29 Kwietnia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.