Gość Edyta Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Witajcie, 13 letniemu synowi chcę kupić rower, bo aktualny jest zdecydowanie za mały. Budżet ok. 1000 zł. Chłopak ma wzrostu 167 cm. W sklepie proponowano mi Romet Rambler 3.0. To dobry pomysł, czy może jakieś inne propozycje? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję z góry Edyta
zoomek Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Na pewno lepszy Rambler 3.0 od jakiegoś makrokesza, ale nie jest to szczyt marzeń. Z drugiej strony za 850 zł (tyle kosztuje w sklepach internetowych) trudno znaleźć coś w rozsądnej konfiguracji. Ja radziłbym rozejrzeć się za czymś na osprzęcie Alivio (w ostateczności Acera też ujdzie) i koniecznie z kasetą a nie wolnobiegiem. Na allegro za ok. 1100 zł znajdziesz np. Lazaro Evolution V3 na (prawie) pełnym osprzęcie Alivio i z amortyzatorem z blokadą skoku. To już jest rowerek, na którym syn spokojnie pośmiga i nie będzie obciachu wśród kolegów.
Pytanie
Gość Edyta
Witajcie,
13 letniemu synowi chcę kupić rower, bo aktualny jest zdecydowanie za mały.
Budżet ok. 1000 zł.
Chłopak ma wzrostu 167 cm.
W sklepie proponowano mi Romet Rambler 3.0. To dobry pomysł, czy może jakieś inne propozycje?
Bardzo proszę o pomoc i dziękuję z góry
Edyta
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.