Grzeslaw Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Posiadam suport SM-BB70 który był dołączony do korb XT FC-M780. I tu moje pytanie czy mi się trafiło takie badziewie czy "ten typ tak ma"? Po przejechaniu 400-500 km zaczął trzeszczeć, znalazłem filmik jak rozebrać wyczyścić i przesmarować, poskutkowało było wszystko ok cisza. Do wczoraj po przejechaniu ok 200km zaczęło się wszystko od nowa piski trzaski... Rozkręcanie wszystkiego co ok.200km mija się z celem... Czy jedynym wyjściem jest zakup nowego?
tobo Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Tak czy inaczej rozkręć i zobacz co teraz jest w środku - będziesz miał wyobrażenie o tym jak skuteczne okazały się Twoje zabiegi i jak bardzo czynniki z zewnątrz wpływają na łożyska. O jakości suportów tego typu było i będzie pewnie jeszcze mnóstwo ciekawych informacji. W jakim stanie były bebechy przy pierwszym otwarciu? Luzy w łożyskach? Chrobotanie?
Grzeslaw Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Pod czas pierwszego rozkręcenia nie wyczułem luzów wyglądało wszystko ok. Wydaje mi się że jest problem z szczelnością i dostają się małe ziarenka piasku, smigam głownie las piasek błoto... Musze ponownie zajrzeć do środka...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.