Skocz do zawartości

[Oświetlenie] latarka przednia do 200zł

isek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, jaką polecacie latarkę rowerową na przód do 200zł ? Wymagam aby możliwie jak NAJMOCNIEJ i najdalej świeciła. Najczęściej jeżdżę po asfalcie, ale lubię od czasu do czasu pojeździć po lesie. W oko mi wpadła Ultrafire Z5. 

Napisano

Najmocniej i najdalej - poniekąd jedno wyklucza drugie.

Convoy S2 to dobra propozycja na rower, ponieważ świeci bardzo szeroko. Sam wożę tą latarkę z tym, że na kasku.

Jeśli chcesz, aby promień główny był bardziej wąski, a latarka świeciła dalej polecam koniecznie coś z większym reflektorem.

Oferta od Grega prezentuje najwyższą jakość, można też celować w Convoy M1.

Napisano

Tak jak wyżej, polecam coś wybrać z działu Sklepik-sprzedam na forum światełka.pl. Polecam Convoy S2 lub S3 z kolimatorem 30 stopni  albo lustrem OP oraz X1.  Convoy z seri M jest już dużo większa i oczywiście więcej waży, a w/w latarki dają tyle światła że spokojnie starcza na ostrą  jazdę w terenie i są wg mnie optymalnym wyborem na rower. Jeśli chodzi o latarki Ultrafire  to mają tendencje do przegrzewania się i jakość ich wykonania jest ogólnie kiepska, nie są to latarki "na lata". Solidność latarek oferowanych na http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=11&sid=54374cccd41c35bd9fd9a3ef8dfc6c44  jest potwierdzona przez wielu użytkowników, także przeze mnie(Convoy S3). Kupuj coś od Dariusz70 lub od Grega.

• Mod Team
Napisano

Również polecam X1 od greg'a. Mam wersję 900lm z soczewką TIR Narrow, na szosę jest w sam raz, w teren potrzeba szerszego światła. 

Teraz kupię convo'y'a w najmocniejszej wersji. Natomiast należy się zastanowić czy warto dokłądać do wypasionego sterownika, bo o ile zabezpieczenie termiczne czy ew. napięciowe ma sens to programowanie trybów potrafi sprawić więcej problemu niż przynieść pożytku, w trasie nikt nie pamięta ile klików za co odpowiadało.

Napisano

Najlepiej zadaj pytanie Dariuszowi poprzez prywatną wiadomość na pewno odpowie, zdaj się na jego doświadczenie.  

Napisano

Jeśli ja zdecydowałbym się na zakup S2 od Dariusza70 to w zupełności wystarczyła by mi wersja za 120 PLN z barwą 3C.

Moim zdaniem:

Wersja 135 PLN

- większa ilość światła nie będzie zauważalna dla oka,

- stroboskop jak dla mnie zbędny (chociaż sterownik std v1.4 również ma go na pokładzie)

- jeśli latarka będzie używana wyłącznie na rowerze to ochrona termiczna również jest zbędna, ze względu na dobre chłodzenie.

Wersja 140 PLN

- sterownik extended v2.0 mnie nie przekonuje. Ilość dostępnych opcji powala, jednak ja nie wykorzystałbym ich w 100% - używam sterownika std v1.3, który w zupełności mi wystarcza.

Napisano

Również polecam X1 od greg'a. Mam wersję 900lm z soczewką TIR Narrow, na szosę jest w sam raz, w teren potrzeba szerszego światła. 

Teraz kupię convo'y'a w najmocniejszej wersji. Natomiast należy się zastanowić czy warto dokłądać do wypasionego sterownika, bo o ile zabezpieczenie termiczne czy ew. napięciowe ma sens to programowanie trybów potrafi sprawić więcej problemu niż przynieść pożytku, w trasie nikt nie pamięta ile klików za co odpowiadało.

Ja również polecam od Grega, zwłaszcza, że wystarczy taką ustawić na 60~70% przez co bateria wystarczy na bardzo długo.

Porównywałem tylko z Predatorem 450lm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...