fighter464 Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam. Mam problem z piszczeniem/szeleszczeniem kiedy pedaluje. Ciezko powiedziec skad to sie bierze ale wydaje mi sie ze problem lezy w tylnim kole. Od razu powiem, ze naped zostal wyczyszczony i nasmarowany, kolka od przerzutki takze zostaly wyczyszczone. Hamulce nigdzie nie ocieraja. To cos musi wynikac ze srodka roweru. W serwisie powiedzieli ze to lancuch, zdziwilem sie troche bo byl wyczyszczony i nasmarowany ale z ciekawosci zalozylem nowy bo akurat mial byc do roweru MTB. Niestety problem pozostal i wyglada na to ze lancuch nie jest przyczyna piszczenia. Dodam jeszcze ze piszczenie wystepuje kiedy jezdze na rowerze ( na stojaku przy swobodnym ruszaniu korba aby kolo sie obracalo piszczenie wystepuje bardzo rzadko lub wcale ). Nie wiem juz kompletnie w co rece wlozyc. Myslalem nawet ze zaciski od kol to za lekko zalozone ale nie. Jesli ktos ma pomysl co to moze byc to prosze o pomoc choc osobiscie wydaje mi sie ze winna jest piasta. Pozdrawiam!
copone Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Twoje przypuszczenia chyba są prawidłowe łożyska pod obciążeniem dają znać o sobie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.