sulex Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam, po wymianie zamontowaniu koła z nową oponą coś "strzela" w tylnim kole podczas jazdy. Niezależnie czy pedałuje czy jadę na "luzie", choć bardziej gdy pedałuje. Nie potrafie powiedzieć nic więcej, ale udało mi się nakręcić filmik z dźwiękiem gdy jechałem, może to wam jakoś da więcej informacji. ****WRZUCE POD WIECZÓR FILMIK **** Czekam na sugestie Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.
BajkowiecxD Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 "Na sucho" moge powiedziec ze może tarcza ocierac albo klocki,albo jeszcze opona jest krzywo zalozona i uderza o ramę
sulex Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o klocki hamulcowe to sprawdzałem na odłączonym hamulcu i to samo. Opona nie uderza o ramę, to tak jakby coś z "rdzenia" tam w zębatkach, ale nie wiem dokładnie. Postaram się jak najszybciej ten filmik wrzucić.
BajkowiecxD Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 a zdejmowales kasete czy cos? nowa czy ta sama,bo rozumiem ze kolo nowe?
sulex Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 https://www.dropbox.com/s/snnkg4mqclo28r5/MOV_0150.mp4 chyba się wrzuciło. Obręcz ze szprychami jest ta od nowosci, wymieniłem tylko oponę i detke. Ze dwa dni po wymianie było ok i potem się zaczęło to strzelanie Da się coś z tym zrobić w domu czy serwis?
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2014 Dać sie pewnie da, bo koło to nie jest skomplikowana konstrukcja ale co to może wydawać takie dźwięki ... Wyjmij koło sprawdzi jak się kręci oś i kaseta.
sulex Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 No to rozłożyłem koło... Teraz nie umiem poskładać! Wytłumaczycie mi jakoś prosto co do czego? Bo zielony w tym jestem... foto https://www.dropbox.com/sh/b3icql3nymt6hv3/dxOyTYDdkm
Rocky98 Napisano 30 Kwietnia 2014 Napisano 30 Kwietnia 2014 Problemem tego "gruchotania" był najprawdopodobniej rozsypany wianek z kulkami, który będziesz mógł kupić za ok. 2zł Złożyć jest bardzo prosto:wianek dajesz w tym miejscu gdzie był wcześniej(nasmarowany), następnie zakładasz oś, jak już ją wsadzisz musisz założyć z drugiej strony konusa(taka stożkowa nakrętka, nią dociskasz kulki), i skasować luzy( żeby koło chodziło płynnie, nie hamowało, nie ruszało się na boki). Za konusami daj nakrętki dystansowe. Zakręć koło do ramy i gotowe.
sulex Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 Miałbyś czas mi to jakoś narysować na tym zdjęciu? Byłbym bardzo wdzięczny, będę miał pewność że dobrze złoże. A te kulki do środka jak włożyć? Z jednej strony jest normalnie żeby je założyć a z drugiej strony (tam gdzie zębatki) jest w środku Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
sulex Napisano 4 Maja 2014 Autor Napisano 4 Maja 2014 Koło złożone i gra ale jak jeżdżę to koło przestawia się na lewo i opona ociera o ramę. (najczęściej jak ruszam) Co zrobić?
render Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 koło przestawia się na lewo i opona ociera o ramę za duży luz pozostawiony na konusach zmniejsz go i będzie OK Moja sugestia kup dwie koronki z kulkami , wyjmij z nich kulki i załóż same (bez tych metalowych koronek) i zapomnisz na przyszłość że je posiadasz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.