Skocz do zawartości

[Przemyśl] Znana i lubiana trasa 100 zakrętów zniszczona!

sznib

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znaj proporcję, mocium panie...

Trasy pewnie szkoda, ale jeśli jej rozjechanie koparkami ma służyć pociągnięciu kanalizacji czy innej tego rodzaju czynności - to raczej nie ma z czym dyskutować.

A jeśli później, jak napisał zbulwersowany ktoś na FB, zostanie w tym miejscu wysypany kamień i powstanie trasa na niedzielne wycieczki dla niedzielnych rowerzystów, to TYM LEPIEJ. Przynajmniej oni będą z tego mieli jakiś użytek, bo singla między drzewami to raczej nikt tam nie przywróci...

• Mod Team
Napisano

Co do tej kanalizacji to były tylko podejrzenia, okazało się że to nie jest celem remontu, ale celem jest przerobienie tej, i innych około fortecznych tras, na trasy dla "niedzielnych turystów". Także nie ma tu jakiegoś większego dobra, po prostu zniszczyli fajne trasy nie pytając nikogo o zdanie. Urokiem Przemyśla było między innymi to że niedaleko od miasta można było pospacerować sobie leśnymi ścieżkami czy pojeździć rowerem, na tych trasach można było zawsze spotkać wielu rowerzystów i spacerowiczów. Ale oczywiście władze musiały zrobić po swojemu, bo wiedzą lepiej. Poszerzenie tras to zapewne zabieg mający na celu umożliwienie przejazdu samochodom. Były miejsca gdzie człowiek taki jak ja, mieszkający w centrum, zmęczony ciągłym miejskim hałasem uciekał do spokoju przyrody, z daleka od spalin i wszędobylskich samochodów. Zostało to zniszczone.

• Mod Team
Napisano

Niby tak wnioskujesz z mojej wypowiedzi? dlaczego? Napisałem ze przerabiają trasy dla "niedzielnych turystów", nie "niedzielnych rowerzystów". Czyli typków typu "Fura, grill i sześciopak".

Napisano

Kolega wyzej napisal niedzielnych rowerzystow. Zalozylem, ze o nich tez mowisz. Przeszlo mi przez mysl, ze niedzielni turysci to tacy coraz na ruski rok rusza tylki.

Ale przyznam sie bez bicia, ze nie pomyslalem o tym co piszesz wyzej.

Czytalem tu, na FB i jeszcze gdzies bylo. wydzwiek jest taki, ze teraz kazdy moze bedzie mogl tam jezdzic a nie wybrancy.

Stad takie a nie inne moje zalozenia.

Napisano
A jeśli później, jak napisał zbulwersowany ktoś na FB, zostanie w tym miejscu wysypany kamień i powstanie trasa na niedzielne wycieczki dla niedzielnych rowerzystów, to TYM LEPIEJ. Przynajmniej oni będą z tego mieli jakiś użytek, bo singla między drzewami to raczej nikt tam nie przywróci...

Niedzielni rowerzyści czy jak ich tam zwał niech sobie z łaski swojej znajdą miejsca do których będą pasować. Ten proceder "przystosowywania" czy "ulepszania" jest o tyle niebezpieczny, że przenosi się między innymi w góry a nawet dotyka Parków Narodowych. Dochodzi już do wysypywania tłucznia na tyle wysoko, że zaczyna to szpecić. Podobne praktyki jeszcze kilka lat temu były nie do pomyślenia.

• Mod Team
Napisano

U nas w parku kiedyś większość alejek to były po prostu leśne ścieżki. Niedawno prawie wszystko przerobili na kostkę i tłuczeń, w tym roku przerabiają całą resztę. Kostka jest w najbardziej uczęszczanych miejscach w parku, chodzi się po tym jak... po kostce. Za to ten tłuczeń, porażka normalnie. Na zwykłej leśnej ścieżce jest o niebo lepsza przyczepność, na tym tłuczniu bardzo łatwo się pośliznąć, nie wiem co za idiota to wymyślił.

• Mod Team
Napisano

Tak samo było z kopcem w przemyłśu ... miał klimat, straszył w nocy, szło sie tam z sercem na ramieniu, laski piszczały to był o coś :D a teraz deptaczek schodki latarenki ... zepsuli normalnie. Park w przemyśłu był także wypasionym miejscem, no i już nie jest.

Była trasa zjazdowa, fajna mimo że krótka ? zrobili w połowie stok narciarski.

Jeszcze troche to na kasprowy będzie asfaltowa dróżka z Mcdonaldem po drodze ..

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...