Skocz do zawartości

[manetka-piasta planetarna] czy będą ze sobą współgrać

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

krótko zwięźle i na temat:
Manetka SL-7S30
piasta nexus inter 7 CJ 7S40

Czy to bedzie ze sobą wspólpracować pod względem uciągu linki?

Wątpliwości moje biorą się stąd iż ostatnio nieświadom różnic pomieszałem nową manetkę SRAM S7, która, jak się okazało, nie działa z klikboxem starego typu, dlatego nie chcę wpaść w kolejne bagno przy zakupie shimanowskich komponentów

Napisano

CJ-7S40 to nie jest numer piasty, a Cassete Joint (nie wiem jak to ładnie na polski przełożyć):

segment8.jpg

Piasty mają oznaczenie SG-ABCC, gdzie A to ilość biegów, B rodzaj hamulca, CC numer modelu. Np. SG-8R31 to moja piasta, 8 biegów, hamulec rolkowy.

Napis powinien znajdować się na korpusie piasty https://picasaweb.google.com/114429717076057867312/NoweCzesci?noredirect=1#5596063467923351346 (słabo widoczny na górze piasty).

Napisano

sęk też w tym że naklejki brak, jedyne oznaczenia odczytywalne to to co wyżej pisałem.

Hamulec w pedałach-piasta typu torpedo, biegów 7, korpus koloru aluminiowego, ramię hamulca i osłonka pod nim kolor stali nierdzewnej

Napisano

Nie udało mi się doszukać informacji, z którymi piastami ta manetka współpracuje, ale przypuszczam, że powinna z tą piastą działać.

Posiadasz ją, czy zamierzasz kupić? Jeżeli masz, to najprościej założyć i sprawdzić czy działa. Zakładam, że nie będzie problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...