Skocz do zawartości

[opona] 29er semi-slick z duzym balonem

gof

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

szukam opony do 29era na ktorej moglbym wygodnie jezdzic po drogach gruntowych i lesnych. Juz prawie bylem zdecydowany na Big Apple 2.35, ale z tego co wyczytalem to na mokro w terenie radza sobie slabo, a jak w niedziele jezdzilem po lesie to jednak troche blotka bylo. Nie planuje pakowac sie w bagno po osie, ale nie chcialbym zeby kazda zmiana kierunku jazdy konczyla sie fikolkiem w kaluze.

Wiem ze kilku forumowiczow jezdzilo na Jablkach, probowaliscie ich poza asfaltem? Jak wrazenia?

Ewentualnie czy znacie jakies semi-slicki 2.25+, ktore beda dobrze amortyzowac, nie zamulac na rownym i miec jakis chociaz symboliczny bieznik na brzegach? Wszystkie ktore znalazlem koncza sie na 2.1. Schwalbe Hurricane wyglada perfekcyjnie do moich zastosowan, niestety najszersza wersja to 2.0.

Zdjecie pogladowe z googla, ale dobrze obrazuje teren w jakim sie poruszam.

abcd0007.jpg

Pewnego lata wybrałem się z wielkimi jabolami nad morze. Dobrze że miałem jakieś terenowe panaracery ze sobą bo opona bardzo słabo radziła sobie na piaszczystych ścieżkach. Opony te nie tyle że nie radzą sobie na mokrym (leśną mokrą ścieżką można śmiało śmigać o ile podłoże jest zwarte) co na luźnym podłożu (piach, luźne błoto, zalegające liście)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...