Skocz do zawartości

[rower] kross level a2

CreativePL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jakis miesiac temu kupillem krosa level a2 jestem bardzo zadowolony z tego rowerku jedyne co na razie nawalilo to detka :D zaczne moze od ramy rozmiar 21 cali ( mam 190 cm) kolor bialo - niebieski. zastanawialem sie nad kupnem a4 ale tak naprawde roznia sie jedynie tylnia przerzutka i korba (ale to minimalnie). NA rowerku zrobilem juz ok. 300km ale ja raczej na XC nie jezdze tylko ...street wiem wiem to nie rower do tego ale, na ramie dragstara lub amstafa nie chcialem sa nie wygodne na dluzsze podroze a ja czasami lubie pojechac np do ciotki do niemczech ( 70km) Wspaniale sprawuje sie amorek 80mm i korba. Rowerek znosi takie trudy jak skoki z hop skoki na tylnim kole i przednim i ogolnie jazda na streecie. jezeli macie jakiekolwiek pytania czekam

p.s mozliwe ze odpisze wam dopiero po tyg albo wiecej moj komputer kaput a teraz siedze u kolezanki :=)

Napisano

Nie powiedzialbym ze a2 od a4 rozni sie tylko przezutka i korba :D

Po 1) [biegi] moze nie sa az tak wazne ale jednak w a4 jest 27 w a2 24

Po 2) [przerzutka przód] a2 XCC322 Suntour(co to wogole jest) w A4 Shimano Acera

Po 3) [przerzutka tył] a2 Shimano Acera duzo gorsza, w A4 Shimano Deore

Po 4) [hamulce przod,tyl] a2 tektro, w a4 duzo lepsze avidy 5

Po 5) [manetki] a2 Shimano Alivio w a4 Shimano Deore

Po 6) [korba] a2 Truvativ X-flow w a4 Truvativ ISO-Flow

Tak wiec wychodzi na to, ze A2 ma duzo gorszy osprzet a przezutka tylnia acera bardzo duzo rozni sie od deore w a4 !

Wiec nie pisz, ze A2 od A4 rozni sie minimalnie :D

A tak pozatym to gratuluje wyboru a2 to naprawde fajny rower :D

Napisano

przedni suntourek nie rozni sie zbytnio od acery koles ma a4 wiec wiem :( hamulce tez sie nei roznia no chyba ze ktos jezdzi juz x lat ale jak ktos jezdzi X lat to by a2 nie kupywal :( a o minimalnie chodzilo mi o korbe bo naprawde nei widze roznicy w jezdzie jak juz wyzej wspominalem koles ma a4 itroche zaluje ze przeplacil.

Napisano

Chyba jednak nie. Czytalem, ze a2,a4 i a6 maja takie same ramy, a roznia sie tylko malowaniem :)

A jednak :) Zwróćcie uwagę na dolną rurę.

d_3.jpg

d_2.jpg

W a4 i a6 jest inaczej profilowana niż w a2, która ma taki sam przekrój na całej długości.

Napisano

Ramy mają inne , A4 i A6 mają takie same, a A2 ma nieco inny przekrój dolnej rury i nie jest cieniowana jak w a4 i a6.

Dlatego wg. mnie Unibike evolution jest nieco lepszą opcją w tej cenie niż A2, dlatego tez kupiłem a4 :)

Napisano

Faktycznie pomylilem sie, jednak maja inne ramy :D W A4 dolna rura rozszerza sie do suportu :) I nie wiem, albo sie myle albo A2 nie ma wzmocnienia dolnej rury, zaraz przy glowce ramy :wink:

• 5 lat później...
Napisano · Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 22 Stycznia 2012 - Brak powodu

IDIOTYCZNE PO CO KOMU 200 POSTOW ABY PISAC NA GIELDZIE ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...