put3k Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Cześć, Od zeszłego roku przymierzam się do kupna nowego roweru. Obecnie jeżdżę na rowerze, w wyborze którego pomocne okazało się to forum (dzięki Kolego Rulez : PELL'S Razzer Carbon Team Niestety od 1,5 roku rower użytkowany jest do tego, do czego nie został stworzony. Ma semi slicki i jeździ tylko po asfalcie (z braku czasu, jeżdżę tylko w niedziele i nawet czasu na zmianę opon nie ma). Chciałbym to nareszcie zmienić. Przez jakiś czas zastanawiałem się nad typowym rowerem szosowym, ale ostatnio zacząłem się rozglądać raczej za rowerem cross'owym czy treningowym, które są trochę bardziej uniwersalne, ale do wszystkich ładują badziewne amortyzatory i w każdym są obowiązkowo tarczówki. Jako, że ze sprzętem nie jestem na bieżąco, wczoraj zacząłem się rozglądać za nowym rowerem. I okazało się, że istnieje grupa rowerów, o której nie miałem pojęcia - tj. fitness. Od razu pomyślałem, że to jest dokładnie to, czego szukam. Rowery, które mnie zainteresowały to Merida Speeder T3 lub Cube SL Road (w cenie około 3000 PLN). Ale rano przeglądając to forum znalazłem kilka postów z Radonem Skill 9.0 i mocno porumieniałem, bo rower prezentuje się bardzo fajnie. Co prawda przekracza sporo mój budżet, ale przy odrobinie szczęścia co do promocji i udobruchania Żony, jest w zasięgu. http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Skill-9-0_id_25983_.htm Rower miałby służyć przede wszystkim do wyjazdów jednodniowych tylko po asflacie, czasem 2-3 dni z małą sakwą i tu pewnie problemu nie ma. Chciałbym Was prosić o pomoc w nurtującym mnie najbardziej pytaniu: czy do takiego roweru będzie można założyć fotelik dziecięcy montowany do rury podsiodłowej, żeby przejechać się z dzieckiem 1 czy 2 godziny po równym asfalcie? Mam 191 cm wzrostu i 88 kg wagi. Fotelik to Hamax Siesta, waży 4 kg, a maksymalna waga dziecka wg producenta to 22 kg. PELL'S ma karbonowe tylne widełki i boje się do niego montować dodatkowego obciążenia, bo sam już swoje ważę. I to jest właśnie pretekst do kupna nowego roweru Z góry dziękuję Wam za pomoc. Pozdrawiam Michał
mklos1 Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Kolega jeździ z tym fotelikiem na Vision Crosstrail i daje radę (głownie miejsko). Podejrzewam, ze w przypadku Radon Skill nie będzie problemu.
put3k Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 Koła chyba wytrzymają taką wagę? Przy 191cm wzrostu i długości nogi 90cm rozmiar 62 powinien być ok? mklos1: widziałem, że kilka razy polecałeś ten rower. Orientujesz się czy promocja zdarza się tam w miarę często czy można się nie doczekać?
mklos1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Tak, bo to bardzo dobry rowerek. Nie śledzę cen aż tak, żeby kojarzyć promocję. Generalnie Radon ma dobre ceny. Praktycznie full ultegra za 4000 PLN. Zbyt wiele takich ofert na rynku nie ma w cenie katalogowej.
put3k Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 Tak, ale często padała tu na forum kwota 888€, zamiast 999€, że wrzucają takie promocje. Te 111€ miło byłoby przeznaczyć na jakiś osprzęt. Jutro napiszę do Nich maila, czy ta cena podlega negocjacji.
mklos1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Nie potwierdzę, bo osobiście tej kwoty nie widziałem na stronie producenta. Nie twierdzę, że nie było. Trzeba siedzieć i polować.
put3k Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 http://hukdm.mydealz.de/deals/fitnessbike-radon-skill-9-0-888-00-als-tagesdeal-von-bike-discount-19-95-versand-235609?mforwarded=true W sierpniu coś było na rzeczy. Na forum ktoś pisał, że w maju też była promocja.
put3k Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 Poprosiłem Kolegę, który mieszka w Niemczech, żeby zadzwonił i ponegocjował cenę. Niestety nie dali się ruszyć
put3k Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Jakby ktoś był zinteresowany zakupem takiego roweru, to trzeba pamiętać, że lepsze jest wrogiem dobrego. W weekend była impreza z okazji powstania firmy Radon, sklepu bike-discount. Liczyłem, że może dadzą rower w lepszej cenie i czekałem na upragnioną promocję. Tyle się doczekałem, że wyprzedali wszystkie rowery w rozmiarze 62cm na cały rok i do jego końca już nie będą dostępne. Napaliłem się mocno na ten rower, a zostaje szukać czegoś innego ;/
Darek14 Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Może Pells? http://www.pells.cz/kola/fitness/demon-elite-carbon/rok-2014/ Miałem takiego, trochę pojeździłem, sprzedałem i potem w sumie żałowałem.
put3k Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Ten Pell's ma napęd mtb, a mnie zależy na szosie. A ich szosowe fitnessy są nieźle brzydkie ;] Ale jako, że miałem dziś małego farta, spodziewam się jednak, że uda się zakupić Skill 9.0. Codziennie regularnie przeglądałem stronę sklepu i dziś na chwilę rozmiar 62cm stał się dostępny. Złożyłem zamówienie i mam nadzieję, że wszystko potoczy się po mojej myśli. Po godzinie ten rozmiar przestał być już dostępny. Zmówienie rezerwuje towar na 14 dni. Widocznie ktoś nie dokonał zakupu i coś się zwolniło. Pozdrawiam Michał
Darek14 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Jeżeli zależy Tobie na rowerze fitness z osprzętem szosowym to wybór jest olbrzymi, nic tylko przebierać...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.