Areckii Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam, czytałem już podobne tematy na forum, ale komentarze przeważnie odnosiły się do zamieszczanych zdjęć, które zdązyły wygasnąć, dlatego postanowiłem zamieścić zdjęcie pępnięcia i prosić Was o opinię, czy warto to spawać. Domyślam się, że ostrych zjazdów już pewnie na tej ramie nie zaliczę, ale może Waszym zdaniem da się jeszcze pośmigać po lesie lub po jakiś polnych dróżkach ? To ramka xc, stop 7005. http://www.fotoszok.pl/show.php/2024844_10291296-676649329047261-5152464552127675848-n.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ABSOLUTNIE ŻADNE SPAWANIE!!!!!! Tego żaden magik dobrze nie pospawa! Nie wchodzi w gre wzmacnianie bo to i tak puści. Jeżeli ci życie miłe to oddaj to na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Tak jak kolega wyżej napisał. Bez żadnych szans. Czeka Cię wymiana ramy. A tak z ciekawości... Co z nią zrobiłeś, że tak się połamała ta rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Spawanie odpada, chyba że dorwiesz magika, który zrobi prowizorkę do jazdy po podwórku. Zbyt duży koszt aby to porzadnie ogarnąć, a gwarancji żadnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areckii Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Myślę, że rama nie wytrzymałą trudów eksploatacji (katowania), bo po kilku latach jazdy moje ambicje zaczęły mocno przerastać możliwości tego roweru. Dobrze, że jakoś ustałem, bo pękło na trasie dh przy ok 40 km/h .. Czy moglibyście polecić najtańsze, niskie stery redukcyjne (bo akurat na sterach kompletnie się nie znam ibłądze od 2h po forach próbując coś wyszukać): Główka ramy OverDrive 1⅛"~1½ a rura sterowa amora 1 1/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Nie lepiej kupic zwykłe stery tapered + prejsciówka do dolnej miski na 1 i 1/8" ?http://www.goodbike.com.pl/p/66/661/gubbike-bieznia-do-sterow-tapered-redukcja-1-5-na-1i1-8-quot-2012--stery.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.