Skocz do zawartości

[Żylaki czy żyły] Czy to są żylaki ?

Gość Goral96

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Goral96

Witam, wstawiam fotę nogi. W tym ułożeniu nogi, w tym napięciu takie coś się pokazuje. Czy to są żyły, czy żylaki ? Jestem bardzo szczupły, trenuję już długo i nie jem niczego tłustego. Najbardziej mnie niepokoi ta " kropka " zobaczcie sami. 

PS : Mogę podesłać więcej zdjęć, gdzie już tego nie widać.

Znaczy się żyły widać ciągle ( różnie zależnie od ułożenia, napięcia ) , tylko ta kropka - pokazuje się tylko w kilku ułożeniach

post-168805-0-82089500-1398625670_thumb.png

Ta kulka to lokalne zgrubienie żyły wywołane upośledzonym przepływem krwi wokół zastawki żylnej.

Zbadaj krzepliwość,oznacz d-dimery krwi na czczo,zrób usg dopllera kończyny.

Nieleczone będzie się powiekszać.

Tu na fotce z wiki przypadek beznadziejny ,nieleczony przez wiele lat zapewne z obciażeniem genetycznym w zakresie INR. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przewlek%C5%82a_niewydolno%C5%9B%C4%87_%C5%BCylna

Czy jest na sali jakiś lekarz ???!!!

Wnikliwa analiza Twojego przypadku przez Dr House'a pozwoliła postawić następującą diagnozę:

zostałeś porwany przez UFO !!! Małe zielone ludziki przeprowadziły na Twoim ciele jakieś nieokreślone testy a ta niepokojąca kropka, to tylko implant umieszczony w niewiadomym celu. Może to być bomba a może to być nadajnik GPS lub też inne dziwne żyjątko z obcej planety nie naszego układu słonecznego.

Jeśli Cię to tak niepokoi, to idź do lekarza ! My tutaj nie jesteśmy w stanie nikogo zbadać i odpowiedzieć na pytanie czy to rak, żylak, syfilis czy też inne schorzenie. 

Gość Goral96

No i kogo słuchać ? Dwóch mówi, że jest git, a jeden, że nie.. ale czy zgrubienie żyły to coś poważnego, albo nawet jeśli to żylak to czy to jest problem, który wykasuje mnie ze sportu - bieganie i kolarstwo ? To jest od lipca i się nie powiększa, nic się nie zmieniło.

Provid ma rację -diagnozę postawi lekarz angiolog.

Tu na forum są różni ludzie ,po co maja Cię darmo straszyć?

Nie mniej ja to mam i wiem jak to wygląda na własnym przykładzie,niestety.

Jeszcze raz powtarzam : badanie INR, d-dimery i głównie USG i lekarz specjalista.

Wczesna reakcja dobrze rokuje.

imo w mojej ocenie (chodć nie jestem lekarzem), poprostu wyszły Tobie żyły na wierzch bo regulanie trenujesz z 2 powodów

1. zmiejszyła się zawartość tkanki tłuszczowej pod skórą co powoduje uwidocznienie się mięśni i żył

2. żyły wychodzą na wierzch po wysiłku fizycznym, np. kiedy coś ciężkiego dzwigasz na rękach też wychodzą żyły

weź kolego sprawdź z rana po przebudzeniu czy masz tak samo widoczne żyły bo po śnie żyły zazwyczaj się lekko chowają 

Gość Goral96

Po śnie, w dzień spokojny, gdy nic nie robię tego nie widać, albo minimalnie, a gdy jestem po treningu i to mocniejszym to jest to widoczne mocno, a moja waga to 60kg przy 176 cm wzrostu. Pójdę do lekarza, lecz to jest od lipca i żadnych zmian, dlatego się dziwie.

Zdrowe żyły są równe,proste bez zgrubień wydolnościowych.Chudość nie ma tu nic do rzeczy (choć niska masa jest wskazaniem medycznym) w chorobie zakrzepowej.Mam to od lat,wiem jak to się zaczynało,jak wygląda teraz,wiem ile razy się kłułem heparyną w brzuch i ile razy byłem u lekarza.

Wnikliwa analiza Twojego przypadku przez Dr House'a pozwoliła postawić następującą diagnozę:

zostałeś porwany przez UFO !!! Małe zielone ludziki przeprowadziły na Twoim ciele jakieś nieokreślone testy a ta niepokojąca kropka, to tylko implant umieszczony w niewiadomym celu. Może to być bomba a może to być nadajnik GPS lub też inne dziwne żyjątko z obcej planety nie naszego układu słonecznego.

Poplułem monitor. Czuję inspirację: http://youtu.be/_niUTXk2soI?t=4m5s Tylko łydka nie ta :P

A teraz konkretnie. Takie pytania do lekarza, nie w internecie.

Bez żartów już napisało kilka osób: idź do lekarza. Ja gdybym mógł poszedłbym do dwóch. I na następny raz: zawsze z takim czymś idź do lekarza. Zdjęcie niewiele mówi, ponadto nie masz pojęcia kto pisze że jest wszystko w porządku (a może o tym nie mieć zielonego pojęcia - bez urazy)

Nikt Ci tego nie powie. U mnie głównym powodem powstania żylaków były geny (babcia miała, ojciec ma itd) a ja dodatkowo pomogłem sobie kiedy przybyczyłem na siłowni ponad 15kg... Przy problemach z krążeniem ruch jest jak najbardziej wskazany ale też za bardzo nóg katować nie można.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Gość Goral96

Kurcze u mnie to takie katowanie... Jazda tak miękko, że znajomy co jeździ raz na tydzień, jeździ bardziej twardo. Na siłowni robiłem ze 2 miesiące górę, bo nogi miałem zbyt silne, jak na dwie hantle po 16kg. Wolałem coś z kalisteniki - pompki, drążek itp, a waga 60kg oznacza, że byku nie jestem. U mnie w rodzinie nikt nie lubił sportu, może babcia. Nikt również nie miał żylaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...