rozbujnik Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Miałęm kupić amora już w zeszłym sezonie, ale kasa się rozeszła ... Byłem nastawiony na epicona LOD, jednak teraz jego ceny są dość mocno odstraszające... Znalazłem jednak taką ofertę w Czechach http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-epicon-lod-100mm-disc_z89829/?search=epicon%20lod&addedToCart=1065898 Czy to byłby dobry wybór? Cena z wysyłką, wg moich obliczeń to ok 610zł. Ewentualnie może jest coś ciekawszego do wyboru w tej cenie ? Chcę kupić nowy, nie chce się bawić z używkami, ponieważ zawsze dodając ceny serwisów, uszczelek itp wyjdzie, że i tak będzie drożej. Niestety mój budżet jest mocno okrojony :/ i nie jestem w stanie go zwiększyć nawet o 50zł. Amorek ma mi służyć głównie do jazdy po mieście, oraz weekendowych wyjazdów w lasy itp. Zazwyczaj nie planuję po czym będę jeździł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ja bym wziął. Nic z nowych amortyzatorów nie dostaniesz tak dobrego i nowego w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 A, czy ktoś kiedyś kupował w tym sklepie ? Ile mniej więcej może trwać dostawa, rozumiem że płatność z góry, a nie przy odbiorze ? Nie za bardzo orientuję się po czesku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 To jak Ty policzyłeś koszty dostawy? Średnio ich mapa serwisu działa, bo te interesujące i ważne informacje się nie otwierają, a konkretniej otwierają z błędem 404. Skąd wiesz, że oferują wysyłkę za granicę, w ogóle oferują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waxx Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Oferują wysyłkę do Polski. Z tego co mi pracownik sklepu odpisał kosztuje to 500 koron. Na forum jest temat osoby, która się zajmuje sprowadzaniem od nich. Też się zastanawiam nad zamówieniem amortyzatora, ale się waham pomiędzy raidonem X2 za 500zł z Polski a własnie w/w epiconem (wychodzi lekko ponad 600zł). No i jeszcze nie wiem czy jest sens kupować amortyzator z osią 15mm + nowe koło ;s. Swoją drogą to co się stało z cenami amortyzatorów? Przeglądając tematy z 2012-2013 ludzie piszą, że kupowali epicona lod po 399zł a teraz kosztuje on prawie 2x więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Hmm z osią 15mm plus nowe koło ?? Sugerujesz, że ten amor, do którego podałem link jest w jakimś sensie niestandardowy ? Nie chciałbym zmieniać nic więcej po za nim jeżeli chodzi o koło . Tak jak mówiłem, czeski obcy język i myślałem, że ten epicon LOD, to zwykły, który w PL był ok 2 lata temu w naprawdę dobrej cenie z czego pluję sobie właśnie teraz w brodę, że nie kupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Lyndowss zwyczajnie nie zajrzał w link . Wszystko będzie pasować , epicon jest na normalną standardową oś - bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Lyndowss zwyczajnie nie zajrzał w link Wypraszam sobie! To Ty nie zajrzałeś porządnie do tego tematu, bo byś zauważył, że nie ja to napisałem. Poza tym nikt nic takiego nie napisał, a nie zostało zrozumiane przez autora tematu. Waxx też nie jest bez winy, bo napisał to trochę lakonicznie. Ten jest na normalną oś 9 mm zapewne chociaż warto dopytać, bo nic o tym nie mówią. Można brać nawet w ciemno, bo oś 15 mm to wartość dodana. http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-epicon-lod-100mm-disc_z89829/?search=epicon%20lod&addedToCart=1065898 Waxx mówi o tym samym modelu, ale z osią 15 mm, bo nad taką się zastanawia. http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-epicon-rld-100-mm-disc-15mm-osa_z93569/ Oferują wysyłkę do Polski. Z tego co mi pracownik sklepu odpisał kosztuje to 500 koron. Na forum jest temat osoby, która się zajmuje sprowadzaniem od nich. Podaj link do tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waxx Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Faktycznie trochę lakonicznie napisałem. Ale się już wyjaśniło. Co do tematu z czech wystarczy w wyszukiwarkę wpisać kupkolo.cz www.forumrowerowe.org/topic/154470-kupkolocz-temat-dla-osob-zamawiajacych-z-tego-sklepu/page-12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dzięki za pomoc Panowie . Jeżeli chodzi o tego epicona, to czy potrzebowałbym czegoś jeszcze do niego? Czy wszystko jest juz w komplecie do montażu? Sorry za takie pytanie, ale nie orientuje się Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Gwiazdkę będziesz potrzebować, więc sobie kup, ale to już u siebie w sklepie stacjonarnym. No i piłę do metalu, szlifierkę kątową z tarczą do cięcia metalu, lub inne, żeby skrócić rurę sterową. Zostaw trochę więcej niż potrzebujesz i daj podkładki, żebyś się nie zdziwił podczas zmiany ramy, albo nie miał problemów z ewentualnym, sprzedaniem. No i jeszcze pilnik do metalu, żeby dobrze zakończyć ucięcie rury. I wszystko będzie zgodnie ze sztuką. Jeżeli stery masz a-head to będziesz musiał przełożyć i wybić bieżnie, więc na to się szykuj. Potem będzie trzeba ją nabić, wiec też jakaś rurkę, albo młotek i drewniany twardy klocek przyszykuj. I musisz mieć tarczowe hamulce, bo nie ma opcji na v-brake'i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z narzędziami nie będzie problemu . Bardziej mi chodziło o jakieś inne elementy . Co do ramy, to jestem w trakcie poszukiwań w innym wątku,więc też ma być nowa. Hamulce mam tarczowe. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 To tylko gwiazdka, cierpliwość i umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.