seeth Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Wczoraj przyjrzalem sie jaki mam lancuch w rowerze i okazalo sie ze jest to KMC Z-5I (lub 1) Narrow. Nie orientuje sie za bardzo w temacie, ale wydaje mi sie ze jest to raczej lancuch dolnych lotow, dlatego dzis kupilem lancuch Srama PC-48. Pytania mam nastepujace: 1. Rower jest nowy (zrobilem na nim okolo 100 - 150km), wiec chcialbym wiedziec czy nie bedzie problemow ze zmiana (slyszalem ze im pozniej tym gorzej, a wrecz niemozliwa jest zmiana)? 2. Lancuch jest "domyslnie" nasmarowany czym gestym i lepkim (w tym KMC pomimo wytarcia dosc dokladnego momentalnie zrobil sie z srebrnego czarny - brud, syf itp.), wiec zastanawiam sie czy dobrym pomyslem jest przed zalozeniem nowego wykapac go w benzynie ekstrakcyjnej i nasmarowanie np. Finish Line'em? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 ad1 Nie będzie żadnych problemów. Możesz wymienić o ile nie masz napędu 9 biegowego. ad2 Kąpiel na pewno nie zaszkodzi więc jak ten fabryczny smar jest gęsty to lepiej go się pozbyć. w tym KMC pomimo wytarcia dosc dokladnego momentalnie zrobil sie z srebrnego czarny - brud, syf itp Bo wycierać dokładnie należy dopiero po przejechaniu kilometra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.