DziobaX Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam. Z góry mówię, że specjalistą w rowerach nie jestem. Kilka dni temu kupiłem dość tanio szose na sorze jednak coś jest albo do regulacji albo wymiany w kwestii mechanicznej tylniego napędu, reszta jest w jak najlepszym porządku. Mianowicie przerzutki z przodu udało mi się bez problemu wyregulować, ale z tyłu to koszmar, bo mimo, że wbijam na najniższą zebatkę w manetce to ta zatrzymuje się na przedostatniej i mimo mocnego naciągnięcia linki i wykręcenia śrubki H do maksimum (tak że już powinno wskoczyć na najniższą) nie wbija. Próbowałem kilkukrotnie zrobić to na mniejszej zebatce z przodu i wyszło mi, że w takiej konfiguracji z tyłu wszystkie ładnie wskakiwały, ale po zmianie na wyższą z przodu znowu to kiepsko działało. Dodam jeszcze, że na jednym biegu (2 od najmniejszej) nie da się mocniej depnąć bo przeskakuje łańcuch, ale zębatka nie wygląda na zużytą aż tak bardzo. Czy to wymaga zwykłej, profesjonalnej regulacji czy też czeka mnie wymiana kasety/łańcucha/przerzutki? Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
Mod Team durnykot Napisano 27 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.