koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam mam taki problem nie wiem czy tutaj to pisać ale jestem nowy więc przepraszam mam hamulce typu v brake czy jak się to piszę i chodzi mi o to że jedna szczęka trze po obręczy i przez to ciężko się jedzie nie wiem co mogę zrobić z tym problemem mogę liczyc na pomoc? jakby co podam info na temat roweru itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 koło proste ? jak tak to tu masz "wszystko": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 oglądałem to już wcześniej i nic i jedna dzwignie taki co trzymaja szczeki to jedna nie odbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 przeczyść przesmaruj (tylko nie klocki), odkręć te ibusowe śrubki i przeczyść pivoty, daj troszkę smaru, sprężynki masz ? proste? dobrze założone? jak nie pomoże to kup nowe (koszt najtańszych allegro około 30 zł, w sklepie stacjonarnym pewnie z 50), lub idź do serwisu, pewno zrobią ci od ręki (z 100wkę max ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Rower jest nowy ma 2 dni więc wszystko jest swieże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 zdalnie ciężko coś wymyślić jak się tego nie widzi, może coś źle złożone zostało w sklepie, porównaj do przedniego czy wygląda tak samo, tam masz takie małe sprężynki może jej brak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Zrobie zdjęcie i udostępnię wszystko będzie jasniejsze http://zapodaj.net/bc573d8faf84d.jpg.html Ta szczęka przylega do rafki i trze;/ http://zapodaj.net/9138b6ef2bd24.jpg.html http://zapodaj.net/562dabf47d3a3.jpg.html http://zapodaj.net/fe36f000c6e0a.jpg.html http://zapodaj.net/acd5363e8f1fa.jpg.html a to przód http://zapodaj.net/bd5bd7842d76f.jpg.html http://zapodaj.net/9e22b76ae9ffc.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 w rękach ta dźwigienka co nie odbija porusza się lekko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 z lekkim oporem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 wydaje mi się że albo prawa ma opór na piwocie albo lewa za mocno odciąga, w pierwszym wypadku rozbieranie, smarowanie, w drugim masz śrubki regulacyjne najprawdopodobniej na imbus 2kę po bokach do regulacji odbicia, sprawdź czy blokujący klocek nie zapiera się o oponę bo może być minimalnie krzywo i blokuje się o bok opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 to tak tam są śrubki ale nie na imbus tylko takie jedynie kombinerki na pewno nie ociera o oponę sprawdzałem 5 razy już;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 reguluj, jak dobrze pamiętam, dokręcając wzmacniasz odbicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 wydaje mi się też że koło nie chodzi zbyt prosto nie wiem czym to moze być spowodowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 jeśli masz krzywe koło to podejrzewam że sam nie wycentrujesz a wtedy tylko serwis, przy okazji ustawią ci hamulec, pytałem na początku czy jest koło ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 możliwe też że opona jest źle nabita bo wentylek też jest bardzo smieszny jutro odwiedze serwis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Następnym razem zanim coś napiszesz zastanów sie jak to piszesz bo już miałem wywalać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 · Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu żeby nie zakładać nowego tematu i nie spamować napisze tutaj moje pytanie jak wyregulować przerzutki typu daje z przodu 3 bieg a w tyle 7 i nie zmienia mi go na 7 tylko jest na 6 co może być przyczyną? I na 1,2 biegu też 7 nie wchodzi Odnośnik do komentarza
TheGie Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 · Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu Gdzie kupiłeś rower ? Odwiedź sprzedawcę i poproś o pełną regulację. Odnośnik do komentarza
koks1997 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 rower kupiony na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Po zdjęciach widać ze to ramie co trz ma sporo wykręconą śrubę, wkręcaj ją i ruszaj klamka aż ramiona zaczną pracować razem. Jak braknie śruby, to wykręcaj tą w drugim ramieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Okej dzięki za pomoc co zrobić jeśli przerzutka przednia ustawiam ją na biegu 1 wrzucam 2 przeskakuje na 3 poza zębatke? co zrobić jeśli przednia przerzutka nie wbija 2 biegu 1 dziala 3 też na 2 niby wskakuje ale nie do końca co zrobić? którą śrubą regulowac? teraz to jest tak że lancuch ociera o taą oslonke obok łancucha jeszcze jedno pytanie gdy zmieniam przerzutki z przodu to ten wskaznik biegów nie pokazuje że np jest na 3 tylko pomiędzy 1/2 stoi co jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Najlepiej poczytać jak sie reguluje i zrobić to krok po kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Dobra powiedzmy że już wszystko jest ok tylko jeden problem to łancuch trze o o ten metal łyżka chyba;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 w sensie o prowadnice śruba przy manetce, tam gdzie wchodzi pancerz można przesuwać prowadnice w niewielkim zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koks1997 Napisano 1 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 dalej nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.