Skocz do zawartości

[vki] Jedno z ramion trze o obrecz.

koks1997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem nie wiem czy tutaj to pisać ale jestem nowy więc przepraszam mam hamulce typu v brake czy jak się to piszę i chodzi mi o to że jedna szczęka trze po obręczy i przez to ciężko się jedzie nie wiem co mogę zrobić z tym problemem mogę liczyc na pomoc? jakby co podam info na temat roweru itd

Napisano

przeczyść przesmaruj (tylko nie klocki),

odkręć te ibusowe śrubki i przeczyść pivoty, daj troszkę smaru, sprężynki masz ? proste? dobrze założone?

jak nie pomoże to kup nowe (koszt najtańszych allegro około 30 zł, w sklepie stacjonarnym pewnie z 50), lub idź do serwisu, pewno zrobią ci od ręki (z 100wkę max ?)

Napisano

zdalnie ciężko coś wymyślić jak się tego nie widzi, może coś źle złożone zostało w sklepie, porównaj do przedniego czy wygląda tak samo, tam masz takie małe sprężynki może jej brak ?

Napisano

wydaje mi się że albo prawa ma opór na piwocie albo lewa za mocno odciąga, w pierwszym wypadku rozbieranie, smarowanie, w drugim masz śrubki regulacyjne najprawdopodobniej na imbus 2kę po bokach do regulacji odbicia, sprawdź czy blokujący klocek nie zapiera się o oponę bo może być minimalnie krzywo i blokuje się o bok opony

Napisano

jeśli masz krzywe koło to podejrzewam że sam nie wycentrujesz a wtedy tylko serwis, przy okazji ustawią ci hamulec, pytałem na początku czy jest koło ok  :icon_confused:

Napisano · Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu
Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu

żeby nie zakładać nowego tematu i nie spamować napisze tutaj 

moje pytanie jak wyregulować przerzutki typu daje z przodu 3 bieg a w tyle 7 i nie zmienia mi go na 7 tylko jest na 6 co może być przyczyną? 

I na 1,2 biegu też 7 nie wchodzi 

Napisano · Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu
Ukryte przez Pixon, 30 Kwietnia 2014 - Brak powodu

Gdzie kupiłeś rower ? Odwiedź sprzedawcę i poproś o pełną regulację. 

• Mod Team
Napisano

Po zdjęciach widać ze to ramie co trz ma sporo wykręconą śrubę, wkręcaj ją i ruszaj klamka aż ramiona zaczną pracować razem. Jak braknie śruby, to wykręcaj tą w drugim ramieniu.

Napisano

Okej dzięki za pomoc

co zrobić jeśli przerzutka przednia ustawiam ją na biegu 1 wrzucam 2 przeskakuje na 3 poza zębatke? 

co zrobić jeśli przednia przerzutka nie wbija 2 biegu 1 dziala 3 też na 2 niby wskakuje ale nie do końca co zrobić? którą śrubą regulowac? 

teraz to jest tak że lancuch ociera o taą oslonke obok łancucha 

jeszcze jedno pytanie gdy zmieniam przerzutki z przodu to ten wskaznik biegów nie pokazuje że np jest na 3 tylko pomiędzy 1/2 stoi co jest? 

• Mod Team
Napisano

w sensie o prowadnice :P śruba przy manetce, tam gdzie wchodzi pancerz można przesuwać prowadnice w niewielkim zakresie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...