Skocz do zawartości

[plecak] Deuter Rocket Air Exp - co to i czym się różni od Race Air Exp?

jacca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rozglądam się ostatnio za plecakami rowerowymi.

W Intersporcie wypatrzyłem Deuter Rocket Air Exp.

Zastanawiam się co to za model.

Na stronie Deutera go nie ma, po zdjęciach wygląda za to praktycznie identycznie jak Race Air Exp.

Co to za dziwny twór? Jakaś produkcja dla Intersportu specjalnie czy co? (jak szukałem w google to znalazło mi na intersport.de i innych niemieckich stronach...)

Miał ktoś styczność? Race nie widzialem na żywo więc nie jestem w stanie ocenić różnic.

Napisano

Zobacz podane przeze mnie linki.

Poza tym widziałem i macałem w intersporcie :)

Na plecaku jest logo Deuter i napis Rocket Exp Air :)

Ma również siatkę i pojemność 12+3 :D

Napisano

No faktycznie nawet na zdjęciu jest Rocket . Może niemiaszki mają inną nazwę u siebie tego modelu hmm.

Wysłane z Tapatalk za pomocą Samsung Galaxy Note 2

Napisano

No właśnie chciałem to wyjaśnić.

Czy to jest to samo co Race czy coś innego i czy są różnice.

Macałem w polskim Intersporcie więc tak snuję przypuszczenia, że to jakoś model dla Interportu robiony...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Ok a więc podsumowując i może kończąc temat...
Plecak zakupiłem w Intersporcie.
Jak widać na zdjęciach model to Deuter ROCKET Exp Air :)
Wrzucam fotki.
Może ktoś kto ma Race porówna i oceni ewentualne różnice.
Według mnie funkcjonalnych nie ma.

Siatka na plecach jest jest, możliwość powiększenia jest, wyprowadzenie wężyka od bukłaka jest, pokrowiec przeciwdeszczowy jest, miejsce na kask jest.
Cena w intersporcie 259 PLN (plus dodatkowy rabat jak ktoś ma kartę intersportu) - więc ~30PLN taniej niż Deutery na alledrogo oraz brak kosztów przesyłki ;)

DSCF4104s.jpg DSCF4105s.jpg DSCF4106s.jpg DSCF4107s.jpg DSCF4108s.jpg

Napisano

Też się zastanawiam nad zakupem tego plecaka. Jak na moje oko to jest on jednak inny od race air exp. Wygląda na to że dół pleców ma mniej pianki, ale tak może mi sie tylko zdaje ;) jestem ciekaw jak jest z odprowadzaniem ciepła

Napisano

Ten rocket exp air wyglada jak poprzednia wersja race exp air, czyli z prostymi drutami w plecach. Nowy race exp air (nowy, czyli model na 2013) ma krzyzowane druty.

Stary race exp air:

http://3.bp.blogspot.com/-c9rKc6et11w/Ti63Q4l0FnI/AAAAAAAARaw/exId0sqrJXk/s1600/bp2.jpg

Zwroccie uwage na wzorek plastra miodu na bocznej sciance.

Nowy race exp air:

http://cdn.probikeshop.fr/images/products2/335/83333/83333-deuter-sac-d-hydratation-race-exp-air-noir-blanc-2.JPG

Tu juz nie ma wzorka.

Ten rocket pojawial sie w Niemczech, sam widzialem go w PL chyba w intersporcie, moze byc OEMem dla sieci handlowej.

Napisano

Na metce tego plecaka jest napis "Intersport Rocket EXP Air", czyli produkt tylko dla Intersportu. W Intersporcie jest wiele modeli tego typu, czyli produkowanych przez znane marki tylko dla Intersport.

Oprócz powyzej wskazanych różnic trzeba jeszcze zwrócić uwagę na uboższy pas biodrowy, plecak może być mniej stabilny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...