Pejot1975 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Zauważyłem, że przy zaciśniętych hamulcach mogę trochę ruszyć kołem w tył i przód, to jest jakby taki lekki skok. To samo jest w przednim jak i tylnym kole. Niby wszystko sprawdziłem i nic luźne nie jest. Ktoś może wie o co chodzi? Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Pejot1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Sprawdzałeś czy dobrze koła zamocowane i hamulce, adaptery? Edit: Tarcza dokręcona? Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez R4ttle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Normalne, klocki mają luz roboczy w zacisku. Jeździć i się nie przejmować. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez ugupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Ten typ tak ma, jest chyba najlepszym stwierdzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Klocki z zaciskach sa sztywno, tam sie nic nie rusza. Rusza sie kolo razem z piasta, reszta ani drgnie ;-) Tak wlasnie ma ten typ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Dokręć tarcze hamulcową w zacisku nie ma luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Tarcze dokrecone i bez zmian jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 nakręć komórką film o co ci dokładnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 hm.... cos takiego udalo mi sie "nakręcić" http://youtu.be/X6J8Nl9WnpE http://youtu.be/BIRgfCSPZko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luto Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 wygląda jakby tarcza nie dokręcona, lub może kiedyś była nie dokręcona, odkręć i sprawdź czy otwory nie są rozklepane, a może to normalne? ale to ci powie ktoś kto ma tarcze, ja dopiero pierwszy raz będę miał, choć odrobina luzu roboczego wydaje się logiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Klocki sie ruszają. To normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Klocki ani drgną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 W SLX'ach M675 mam tak samo, może trochę mniej się rusza, ale i tak zauważalnie. Klocki ani drgną, tarcza też. Wyraźnie widać, że ruch następuje na łączeniu tarcza - piasta. Centerlock tak ma, czy jednak powinienem dokręcić na siłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Jak tarcza może mieć luz roboczy ? -.- Przecież to by się wyrobiło w 3 sekundy. Sprawdź dobrze tą tarczę, jak wyżej radzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Tarcze zostały dokręcone i w sumie bez zmian. Dokręcać na siłe nie ma co - z tego co pamiętam jest nawet napisana siła z jaka powinno sie dokręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Z przodu sprawdź czy piasta sie nie przesuwa w hakach widelca. Z tyłu sprawdź dobrze zacisk-czy jest przykręcony itp. Jak zaciśniesz klamkę z całej siły, to nadal sie tak dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Własnie dzieje się to przy zaciśniętych hamulcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 No chodziło mi o to czy klocki sie ruszaja, ale już koledzy sugerowali. No to stawiam na piastę/piasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ruch klocka może być minimalny, ale na promieniu koła i tak to widać. Jak masz dokładnie obserwować klocki skoro siedzą w zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ja obstawiam luz na klockach, bo to normalne każdy hamulec tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ale jesli bylby to luz na klockach to rowniez tarcza musialaby sie przemiescic. A ona twarda, ani drgnie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 No to zostają źle naciagniete szprychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A ona twarda, ani drgnie ;-) Mi sie wydawało że ona także sie coś tam na tych filmikach rusza, ale fakt, jakość jak HD w nokii 3310 mogło mi sie wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 ja mam br-M445 i mam ale minimalny luzik tak jak koledzy wspominali, że klocki nie są na stale przytwierdzone w zaciskach i mają luz żeby się układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ja mam luz jak wcisne tak w 70-90%. Powyżej już sie nie ruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi