Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zauważyłem, że przy zaciśniętych hamulcach mogę trochę ruszyć kołem w tył i przód, to jest jakby taki lekki skok. To samo jest w przednim jak i tylnym kole. Niby wszystko sprawdziłem i nic luźne nie jest. Ktoś może wie o co chodzi?

Edytowane przez Pejot1975
Napisano

wygląda jakby tarcza nie dokręcona, lub może kiedyś była nie dokręcona, odkręć i sprawdź czy otwory nie są rozklepane,

a może to normalne? ale to ci powie ktoś kto ma tarcze, ja dopiero pierwszy raz będę miał, choć odrobina luzu roboczego wydaje się logiczna

Napisano

W SLX'ach M675 mam tak samo, może trochę mniej się rusza, ale i tak zauważalnie. Klocki ani drgną, tarcza też. Wyraźnie widać, że ruch następuje na łączeniu tarcza - piasta. Centerlock tak ma, czy jednak powinienem dokręcić na siłę?

Napisano

Tarcze zostały dokręcone i w sumie bez zmian. 

Dokręcać na siłe nie ma co - z tego co pamiętam jest nawet napisana siła z jaka powinno sie dokręcać. 

Napisano

Z przodu sprawdź czy piasta sie nie przesuwa w hakach widelca. 

Z tyłu sprawdź dobrze zacisk-czy jest przykręcony itp.

Jak zaciśniesz klamkę z całej siły, to nadal sie tak dzieje ?

Napisano

Ruch klocka może być minimalny, ale na promieniu koła i tak to widać. Jak masz dokładnie obserwować klocki skoro siedzą w zacisku.

• Mod Team
Napisano

A ona twarda, ani drgnie ;-)

Mi sie wydawało że ona także sie coś tam na tych filmikach rusza, ale fakt, jakość jak HD w nokii 3310 :D mogło mi sie wydawać :P

Napisano

ja mam br-M445 i mam ale minimalny luzik tak jak koledzy wspominali, że klocki nie są na stale przytwierdzone w zaciskach i mają luz żeby się układać