qrczakzul Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam, za rok planuję złożyć szosę i powoli przymierzam się do zbierania części. Zamierzam przeznaczyć na wszystko 4-4,5k. Niektóre części już mam. Które z wybranych komponentów mógłbym zastąpić czymś bardziej budżetowym albo lepszym w podobnej kasie? Podane przeze mnie ceny są pierwszymi lepszymi z allegro, taka średnia rynkowa. Jestem pesymistą, więc zawyżam Rama Accent apex 650 Widelec Accent Race Carbon 520 Tylna przerzutka tiagra 150 Przednia przerzutka tiagra 100 Manetki tiagra 500 Hamulce sora 150 Koła jagu link 1350 Korba tiagra 300 Mostek accent road race 100 Kierownica accent primo 150 Siodło ??? 100-300 Sztyca accent 100 Pytanko odnośnie klamkomanetek. Ile max dać za Tiagrę? Znalazłem kilka ofert, nówki da się znaleźć za 5 stów, ile dać za roczne używki w świetnym stanie? Proszę o sugestie głównie odnośnie części konstrukcyjnych za wyjątkiem ramy, bo na pewno będzie Accent: Apex albo Draft. Jakie dobrać długości mostka i szerokość kiery? Mam 70 kg i 185cm. Karbon pożądany tylko w widelcu. A teraz najważniejsza kwestia, koła. Peritus-jagu ma lekkie koła w dobrej cenie. Jednak wolałbym złożyć coś na cięższych piastach, z czego zaoszczędzone pieniążki przeznaczyć na obręcze. Jakie wybrać? Pchać się w stożkowe? Liczę na waszą pomoc
Goorgoo23 Napisano 26 Kwietnia 2014 Napisano 26 Kwietnia 2014 http://www.kupkolo.cz/z-noveho-kola-radici-a-brzdove-paky-shimano-tiagra-st-4600_z96807/?search=tiagra klamki za ~450 - nówki
qrczakzul Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Napisano 26 Kwietnia 2014 Póki co za używki mam przynajmniej stówkę mniej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.