Skocz do zawartości

[składanie szosy] udoskonalenie projektu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, za rok planuję złożyć szosę i powoli przymierzam się do zbierania części. Zamierzam przeznaczyć na wszystko 4-4,5k. Niektóre części już mam. Które z wybranych komponentów mógłbym zastąpić czymś bardziej budżetowym albo lepszym w podobnej kasie? Podane przeze mnie ceny są pierwszymi lepszymi z allegro, taka średnia rynkowa. Jestem pesymistą, więc zawyżam :)

Rama Accent apex 650
Widelec Accent Race Carbon 520
Tylna przerzutka tiagra 150
Przednia przerzutka tiagra 100
Manetki tiagra 500
Hamulce sora 150
Koła jagu link 1350
Korba tiagra 300
Mostek accent road race 100
Kierownica accent primo 150
Siodło ??? 100-300
Sztyca accent 100

Pytanko odnośnie klamkomanetek. Ile max dać za Tiagrę? Znalazłem kilka ofert, nówki da się znaleźć za 5 stów, ile dać za roczne używki w świetnym stanie?

Proszę o sugestie głównie odnośnie części konstrukcyjnych za wyjątkiem ramy, bo na pewno będzie Accent: Apex albo Draft. Jakie dobrać długości mostka i szerokość kiery? Mam 70 kg i 185cm. Karbon pożądany tylko w widelcu. 

A teraz najważniejsza kwestia, koła. Peritus-jagu ma lekkie koła w dobrej cenie. Jednak wolałbym złożyć coś na cięższych piastach, z czego zaoszczędzone pieniążki przeznaczyć na obręcze. Jakie wybrać? Pchać się w stożkowe?

Liczę na waszą pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...