kuku83 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Siemka Więc tak, rower mam tylko plecaka mi brakuję, więc może zaproponujecie coś od siebie ??? Przedstawię pokrótce czego oczekuję od plecaka. Nie wiem czy da się połączyć te dwie cechy, bo zdaję sobie sprawę, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, no ale chociaż zapytać nie zaszkodzi, bo chciałbym zakupić plecak jakieś 25l. i zależy mi na komfortowym korzystaniu z niego zarówno w jeździe na rowerze, jak i w jednodniowych wycieczkach pieszych, fajnie by było gdyby posiadał parę kieszonek na jakieś drobiazgi typu mapa, klucze, i kieszonkę na ramiączku do schowania telefonu, i to tyle na czym głównie mi zależy. Byłem zdecydowany na Deutera model race exp air, ale wyczytałem że ten system air sprawdza się na rowerze, ale już do wycieczek pieszych nie zbyt się nadaję, może mnie poprawicie jeśli się mylę ??? Dlatego, jeśli to prawda, to byłbym w stanie zrezygnować z tego systemu na korzyść wygodniejszego korzystania podczas wycieczek pieszych. Jeśli macie coś do zaoferowania, co spełnia mojego wymogi, to śmiało, z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Mam plecak Fjord Nansen Freki, spisuje się nieźle. Przetargany porządnie po górach, już kilka sezonów Zdarzyło mi się z nim chodzić po górach, nie odczuwałem żadnego dyskomfortu. Z kieszonkami zapinanymi nie ma szału, jest jedna na portfel, klucze itp. To są jakieś plecaki z wbudowanym w ramiączko pokrowcem na telefon ? Ja kupiłem osobno na rzep. Deuter jest wychwalany pod niebiosa, jak dla mnie zwykłe plecaki w wygórowanej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Vaude Bike Alpin, wg mnie wart swojej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku83 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Dzięki koledzy za pomocne odpowiedzi. Co do waszych typów, to postaram się jeszcze poszukać w internecie jakiś ciekawych recenzji i opinii, a w tym czasie może ktoś jeszcze ma jakiś sprawdzony model do polecenia ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avacs Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Ja ze swojej strony proponuję Campus Horton. Pojemność troszkę większa niż Twoje wymagane 25l. http://www.sklep-presto.pl/product-pol-24152-Plecak-trekkingowy-Horton-30-Campus.html Mam go już jakiś czas. Początkowo wykorzystywany do szkoły. Na jakieś całodniowe wypady rowerowe a i na jednym zimowym wypadzie w góry zdał egzamin. Jakość w porządku. Nic mi się nie targa, przeciera, itp. Mimo braku dedykowanej dziury na wężyk bukłaka da się też zamontować i spełnia on swoje zadanie. Ogólnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku83 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 No to teraz jest z czego wybierać. avacs, co do Twojej odpowiedzi, to bardzo podoba mi się cena, i wizualnie w ciemniejszym kolorze też nie wygląda źle. Co do bukłaka, to nie biorę go pod uwagę, więc nie jest dla mnie istotne czy jest dla niego miejsce, czy też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Vaude Bike Alpin, wg mnie wart swojej ceny +1. Do tego jeden z lepszych wyborów dla wysokich (przy moich 190 cm np. Deutery są przykrótkawe - regulowany system nośny w Vaude daje radę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie wspomniałeś o cenie, więc od siebie dodam najlepszy plecak jaki miałem: http://www.evanscycles.com/products/osprey/escapist-30-backpack-ec032112 Po dwóch latach codziennego użytkowania nie widać śladu zużycia, niesamowicie wygodny z bardzo dobrą regulacją, ma wszystko co wymieniłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku83 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Cieszę się, że temat tak się rozwinął (chyba będę musiał założyć kolejny, który plecak polecany przez Was wybrać) Rzeczywiście, zapomniałem o jednej ważniejszych rzeczy którą biorę pod uwagę, czyli cenie, w związku z tym myślę że do 300zł. znajdzie się coś ciekawego, nie zapominając o waszych propozycjach, i raczej na pewno wybiorę coś polecanego przez Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemarSportPL Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Kumpel ma Vaude Bike Alpin i jest bardzo zadowolony,zresztą jakość w stosunku do ceny jest jak najbardziej odpowiednia i myślę,ze bedziesz zadowolony. To bardzo dobry wybór zarówno na rower jak i wycieczki piesze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku83 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jak mam tylko wolną chwilę staram się nie próżnować, i czytam opinię, wchodzę na różne fora, w celu uzyskania jak największej ilości informacji o plecakach które polecacie, i póki co zdecydowany jestem właśnie na plecak Vaude Bike Alpin, jak tylko odłożę kasę na niego, to od razu go kupuję, może Wiecie gdzie najtaniej mogę go dostać, chyba że znacie kogoś kto chciałby go sprzedać w dobrej cenie (to tak na marginesie pytam) ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZECHJ Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Vaude Bike Alpin 30+5 http://www.ceneo.pl/17243920 Vaude Bike Alpin 25+5 http://www.sfpl.pl/shop/view/Product/id/812/Vaude_Plecak_Bike_Alpin_25%2B5;jsessionid=D92CFAC5D42EE4DEB9568ADBB8A4F47F?productReferer=Category&context=0 http://www.okazje.info.pl/sh/sport-i-hobby/vaude-bike-alpin-25-plus-5.html http://tosklep.pl/i.php/vaude-bike-alpin-25-5-black-l5795881675168382347.html Mało ofert tak na szybko patrząc. Cenowo oba podobnie - 320 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 W zeszłym roku też się wahałem między deuterem transalpine 30, a innym mniejszym deuterem, ale z doświadczenia wiem, że 25 l. bywało sporo za mało na wycieczke i w końcu wyrwałem Tullo Peme, tez w presto: http://www.sklep-presto.pl/product-pol-36001-Plecak-trekkingowy-Tullo-35-Peme.html Pod uwage brałem tylko te, z systemem nośnym oddzielającym na plecach. Była promocja na 159 - w tej cenie warto. Sprawdza się świetnie, wczoraj zapakowałem namiot (z lidla), spiwór i sporo miejsca zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku83 Napisano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Cześć Na wstępie dodam, że plecaka jeszcze nie kupiłem... ale wytłumaczę po krótce dlaczego, jestem strasznym wizualistą, i jak już coś kupuję to oprócz tego czego oczekuję od danej rzeczy (czyli w tym wypadku od plecaka), oprócz komfortowego korzystania z niego, musi też w miarę dobrze wyglądać. Przyjrzałem się temu Vaude Bike Alpin i ma naprawdę bardzo dobre oceny wśród posiadaczy, ale chciałbym te dwie cechy połączyć, czyli funkcjonalność, wygoda, i również wygląd, i tak szukałem i szukałem, i wpadł mi w oko też wspomniany w tym temacie Deuter Trans Alpine 25l, i powiem szczerze że wizualnie jest o.k. tylko nie wiem jak u niego z wygodą, a jak wspomniałem chciałbym z niego korzystać i na rowerze i zabrać go na jednodniowe wycieczki piesze, czy też w góry. Może posiadacie wspomniany model Deuter Tans Alpine i mogę liczyć na Waszą pomoc w wyborze i opisanie kilku w zdaniach czy do powyższych celów daje radę ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemarSportPL Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Vaude Bike Alpin jest moim zdaniem wygodniejszy niż i bardziej atrakcyjny pod względem wizualnym niż Deuter Tans Alpine,bo cena to już inna kwestia. Daj znać na jaki model ostatecznie się zdecydowałeś,bedziemy czekac na Twoją odpwoiedź na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joah Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Podepnę sie pod temat, miał ktoś odczynienia z plecakiem 4F PCR002? Cena atrakcyjna i jest możliwość zamontowania bukłaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 Ja ogólnie miałem do czynienia z kolekcją rowerową 4f a szczególnie z plecakami rowerowymi właśnie i polecić ich nie mogę. Wiem, że cenowo to raczej mało jest alternatywnych plecaków albo są podobne, ale jakościowo i przede wszystkim jeśli chodzi o komfort i użyteczność moim zdaniem - nie ta marka. Przynajmniej jeśli chodzi o plecaki rowerowe i spodenki. Co do reszty asortymentu się nie czepiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joah Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 A możesz napisać co było z nim nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sportowybazar Napisano 10 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 · Ukryte przez Maniak, 10 Lipca 2014 - SPAM Ukryte przez Maniak, 10 Lipca 2014 - SPAM Zapraszamy do skorzystania z kuponu rabatowego 5% Be4SeDq2 na cały asortyment naszego sklepu sportowybazar.pl . Kupon wielokrotnego użytku ważny do końca ROKU . Odnośnik do komentarza
kuku83 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Vaude Bike Alpin jest moim zdaniem wygodniejszy niż i bardziej atrakcyjny pod względem wizualnym niż Deuter Tans Alpine,bo cena to już inna kwestia. Daj znać na jaki model ostatecznie się zdecydowałeś,bedziemy czekac na Twoją odpwoiedź na forum. Cześć Wybór padł na plecak Deuter Trans Alpine 25l., długo zwlekałem z odpowiedzią, ale byłem w tym czasie na wakacjach w Tatrach i była okazja do przetestowania plecaka, dokładniej to do przeciorania, napisze krótko jakie są moje wrażenia jeśli chodzi o ten plecak. Co do wizualnego wyglądu, to moim zdaniem nie ma co pisać, bo jest to po prostu kwestia gustu, więc lepiej napiszę od razu o wykonaniu, a wykonanie jest naprawdę na najwyższym poziomie, żadnych wystających nitek,żadnych niedociągnięć, po prostu nic do czego można by się przyczepić, z drugiej strony to zdziwiłbym się gdyby plecak który wart jest ponad 350zł był niechlujne wykończony. Nie przyliczyłem jeszcze gleby na asfalcie (oby tak dalej ), ale ciorałem go po Rysach, był zdejmowany i rzucany na skałki i zero śladów czyli materiał jak najbardziej wytrzymały, ogólnie to się nawet czuję dotykając ręką że materiał to nie jakaś lipa, tylko naprawdę coś porządnego. Głównym kryterium wyboru była duża ilość kieszonek, i tu naprawdę się sprawdza, jest miejsce na pompkę czy też na latarkę jak kto woli, by nie latała po całym plecaku, jest gdzie schować telefon, przypiąć kluczę, schować portfel, zestaw narzędzi, czy nawet kieszonka przy systemie nośnym, która pełniła rolę kieszonki na mapę, a zapomniałbym, w górach bardzo przydały mi się to miejsce gdzie można dopiąć kask, nie wiem czy głównie pod kask została zaprojektowana, bo mi służyła jako miejsce do przypięcia kurtki i naprawdę fajnie się to sprawdza, przede wszystkim chwilka i już kurtka wisi. Tak sobie teraz myślę, że może trochę za dużo sobie podpijałem i stąd ta nadmierna potliwość, bo niestety ale system nośny podczas wycieczek pieszych totalnie się nie sprawdził, wydaję mi się że nieważne jaki system nośny byłby zastosowany to i tak nic to nie da bo zawsze coś do pleców przylega i zawsze się spocą, już nie mówię o gorących dniach, mało tego mimo że pas biodrowy jest częściowo wykonany z siatki to i tak w tym miejscu miałem przepoconą koszulkę, powiem szczerze że nie zwróciłem uwagi jak wyglądały moje plecy po jakiejś dłuższej przejażdżce, ale na pewno to zaobserwuję i o tym jeszcze napiszę, choć wydaję mi się że jak mam się spocić to i tak się spocę i żaden system tego nie zmieni, może trochę zniweluję. Jeśli chodzi o wygodę to co tu dużo pisać, jechałem z 7 piwami i 2kg. kiełbasy i w ogóle nie czuć że ma się coś na plecach, a jechałem dość kawałek, jednakże chodząc z nim pieszo... a to za chwilę, tak, na rowerze jest bardzo wygodny, mały minusik za to że pas piersiowy ma tendencję do automatycznego luzowania się, ale wystarczy pasek przełożyć przez klamerkę i po problemie. Właśnie, podczas wycieczek pieszych już po wrzuceniu dwóch wódek, przepraszam wód 0,5 i polara dało się odczuć wagę plecaka, nie wiem ile warzy Vaude czy też inne z podobnego przedziału cenowego, ale ten naprawdę jest ciężki, i gdy podczas jazdy plecak jest mega wygodny z załadunkiem jak i bez, to już podczas wycieczek pieszych po zdjęciu go czuję się dużą ulgę, ale z drugiej strony plecak miał być głównie stworzony do jazdy rowerem i z tego wywiązuję się naprawdę dobrze, wycieczki piesze to tylko moje widzi mi się że go zabieram, bo nie podróżuję często w porównaniu do jazdy rowerem, ale te kilka dni da radę z nim wytrzymać podróżując pieszo i nie jest to jakiś dramat. Ale najważniejsze że spełnia moje wymagania podczas jazdy rowerem, bo głównie po to był zakupiony, i szczerze jestem z niego zadowolony. Co do wyboru, to zakupiłem go bo był dostępny w sklepie gdzie mieszkam, więc mogłem spokojnie obejrzeć, przymierzyć, dotknąć, z Vaude niestety nie miałem takiej możliwości. Mam nadzieję że moim postem ułatwię kilku osobom wybór odpowiedniego plecaka ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.