Skocz do zawartości

[kupno] szosówki do 2 tyś.

formi98

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16 lat i 168cm. Zamierzam kupić rower szosowy do 2 tyś. teraz mam starą kolarzówke na szerokich oponach ale w tym roku zrobiłem już ok 2000 km , kilometry nabijałbym dalej gdyby nie awaria, po namyśle stwierdziłem że niema sensu wkładać w niego pieniędzy i postanowiłem kupić coś lepszego :thumbsup:

Hej, podłącze się, bo w sumie temat podobny:

---
szukam używanej szosówki (rozm. 56-58) do ok. 2.5k PLN, najlepiej alu+carbon z przyszłościową ramą (tzn taka, której raczej nie będę zmieniał) i solidnym osprzętem (tzn dobrym na poczatek - żeby nie od razu nie popsuł, to podstawa). Lekki, szybki, sztywny, wytrzymały. Przeznaczenie: jazda na mieście, treningi w tempie >30-33kmh, potem pierwsze zawody triathlonowe (raczej krótsze dystanse, więc lemondka na razie nie potrzebna)

Szperając na Alledrogo można trafić na ciekawe okazy. Co wy na to:
Warto się pchać w egzotykę czy trzymać się sprawdzonych marek typu Spec, Trek, Merida, Canyon, RedBull, Cube, Radon, wiedząc że się dopłaci za nazwę?

Jeszcze kilka pomysłów:

Inny pomysł to Niemcy, UK, ebay... ale trochę boję się kupować w ciemno bez przymierzania. 
Można poczestowac mnie swoimi linkami, będę wdzięczny  :)

no ale słyszałem że jest problem z dostępnością. I ja musiałbym go kupić przez internet bo do najbliższego decathlonu mam jakieś 150 km :D

Problem z dostępnością jest w przypadku Tribana 500, 300 jest dość łatwo dostępny, w Gdańsku w obu Decathlonach mają po kilka sztuk. Zresztą na stronie deca możesz zobaczyć zarówno dostępność w poszczególnych sklepach, jak i online.

http://allegro.pl/bulls-desert-falcon-ultegra-i4188446470.html

Polecam

Krzysiek T.

Hej, podłącze się, bo w sumie temat podobny:

---
szukam używanej szosówki (rozm. 56-58) do ok. 2.5k PLN, najlepiej alu+carbon z przyszłościową ramą (tzn taka, której raczej nie będę zmieniał) i solidnym osprzętem (tzn dobrym na poczatek - żeby nie od razu nie popsuł, to podstawa). Lekki, szybki, sztywny, wytrzymały. Przeznaczenie: jazda na mieście, treningi w tempie >30-33kmh, potem pierwsze zawody triathlonowe (raczej krótsze dystanse, więc lemondka na razie nie potrzebna)

Szperając na Alledrogo można trafić na ciekawe okazy. Co wy na to:
Warto się pchać w egzotykę czy trzymać się sprawdzonych marek typu Spec, Trek, Merida, Canyon, RedBull, Cube, Radon, wiedząc że się dopłaci za nazwę?

Jeszcze kilka pomysłów:

Inny pomysł to Niemcy, UK, ebay... ale trochę boję się kupować w ciemno bez przymierzania. 
Można poczestowac mnie swoimi linkami, będę wdzięczny  :)

dzięki :teehee:  troche sie pomyliłem! Mam jeszcze jedno pytanko troche nie na temam. Gdy już sobie kupie ten rowerek chciałbym kupić do tego jakieś buty i pedałki zatrzaskowe no ale czy w takich typowo szosowych pedałkach da sie też jeździć w normalnych butach? Bo spd to widziałem że są takie po jednej stronie platforma a po drugiej zatrzask

@@formi98, Tribany 300 są. Problemy są z modelem 500, który byłby znacznie lepszy. Trzeba dzownić po sklepach, bo katalog internetowy jest niespójny z faktycznymi stanami magazynowymi. Dzwoń po sklepach, bo Triban 500 to chyba najlepsza oferta na polskim rynku biorąc pod uwagę osprzęt vs cena. Z używek nic ciekawego nie ma pod Twój wzrost.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...