Skocz do zawartości

[Trening] Problem z przekroczeniem LT

Magmaruss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam 18 lat, trenuję kolarstwo już trzeci rok. Na początku tego sezonu leżałem 2 tyg w szpitalu. Po wyjściu pojeździłem kilka dni po czym zrobiłem test Friela(30 min czasówka) i osiągnąłem wynik 185 bpm. Praktycznie przez cały test utrzymywał mi się puls nie przekraczając wartości 187 mimo największych starań. Mam taki problem, że często w rozpiskach (na ten rok wybrałem gotowe rozpiski treningowe Magazynu Rowerowego) są treningi interwałowe, w których trzeba utrzymać tętno w moim przypadku na poziomie 194 i wyżej przez 1 minutę, a w praktyce wygląda to tak, że nawet na sekundę nie mogę podbić tak wysokiego tętna. Już cudowałem na różne sposoby żeby chociaż na chwilę dojść do tego, na niskiej kadencji i na wysokiej, na stojaka czy na siedząco i nie mogę za bata się przebić, aż tak wysoko. Proszę o pomoc, nie mam pojęcia co jest nie tak ...

Pozdrawiam,
Kamil

• 2 tygodnie później...

Zrób test drogowy po jakimś okresie treningu, bo po dwóch tygodniach leżenia tętno wyszło na bank zbyt wysokie. 

Poza tym wojtas7 ma rację. Jak stosujesz jakiś system treningowy, to zrób takie testy jakie są przez niego przewidziane. Bo inaczej wychodzą różne bzdury i z innym testem wcale nie trenujesz tego co przewiduje system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...