Michaster Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam Od dluzszego czasu zastanawiam sie jak ustawic swoj program treningowy. Przeczytalem juz wiele tematow + Biblie Joe Friela. Wiem o co chodzi w periodyzacji itp. Problem polega na tym ,ze nie mam w tygodniu tyle czasu na trening ile bym chcial. Zazwyczaj mam mozliwosc 3 maxymalnie 4 wyjazdow rowerowych. Czasami zdazaja sie znacznie gorsze tygodnie, stad moje obawy czy trening w formule jaka przedstawia Friel ma wogole sens. Usredniajac majac 3 wyjazdy rowerowe jak je podzielic? Myslalem o tym zeby : 1. Trening Szybkosciowy 2. Trening Silowy 3. Dluzszy Trening tlenowy Jak bym znalazl czas na jeszcze jeden trening dodalbym pomiedzy Szybkosciowy i Silowym Jazde regeneracyjna. Czy to ma sens? Godzinowo mniejwiecej kazdy tydzien wygladal by tak samo. Stad nie widze sensu periodyzacji. W tygodniu znajde jeszcze czas na jakas stabilizacje. Co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.