Skocz do zawartości

[Rower] Najwyższa półka

Nedis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru . Przeznaczenie jazda po "polu", błocie ( od czasu do czasu przemknąć przez jakieś błoto), polnej drodze, lesie i asfalcie. Zaznaczam, że nie zamierzam jeździć po trasach typu hardcore czyli bo skałach, konkretnym błocie . Cena do 50 tysięcy, tyle mam przeznaczone na ten cel. Myślałem o góralu, ale bardzo często muszę przejechać kilka km po asfalcie lub po chodniku, więc zależy mi aby można było się rozpędzić do konkretnej prędkości bez ogromnego wysiłku. Jestem osobą niską ( 160cm) więc także dużą wagę przywiązuje do wielkości roweru. Co ma być w tym rowerze ?

- tarczowe hamulce

- mała waga

- kierownica położona normalnie, tzn. nie tak jak w rowerach szosowych

- możliwość robienia tzw. konika/jazdy na tylnim kole, driftowania oraz podskakiwania na nim

Podawajcie konkretne modele i ich wady i minusy.

Napisano

Podawajcie konkretne modele i ich wady i minusy.

Za 50 tyś. to raczej nie będzie miał żadnych wad, jedynie cena może być wadą B)

PS: Taki rower to ja bym chyba w sejfie trzymał, żeby sobie tylko na niego popatrzyć :D.

Napisano

Kilka lat temu Colnago z Ferrari zmontowało taki fajny sprzęcik w okolicach tej kwoty. Albo jeszcze lepiej bo chyba razy dwa tę kwotę zrobiło Lamborghini. Takie okazje się zdarzają tylko trzeba się często śpieszyć bo to edycje limitowane.

Napisano

jak już się zdecydujesz na jakiś model to weź też mi kup :) dawno nie wydawałem cudzych pieniędzy, to dopiero frajda a gdzie tam jakaś jazda po polu..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...