jo_jacek Napisano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 W tym KONKRETNYM przypadku problem leży nie po stronie dealera tylko producenta - jako że został zakupiony bezpośrednio ot wytworcy. Przy takim zakupie ostatnim ogniwem kontrolnym jest fabryka, czyli kontrola jest dyskusyjna, bo rower ten (chyba) przyszedł w częściowym rozkładzie. Do mnie przyszedł całkowicie złożony, tylko mostek skręcony o 90 stopni. Jeśli o to chodzi Dzisiaj poległem przy próbie odkręcenia klamek, nie wiem kto ani jak ale dokręcił to takim momentem, że koniec, na dniach dospawam na śrubę drugą z sześciokątnym łbem i odkręcę, ale... cuda wianki i nie pomogło ani wymyślne mocowanie imbusa 4mm, ani zrobienie z imbusa 5 rozmiaru 4,5 i nabicie ani potem nabicie torxa znacząco większego ale fakt faktem, okrutnie miękkie te śrubki dali, nie chce mi się wierzyć, że to te co z Avidami przychodzą oryginalnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Śruby Avida są miękkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 W moim A2 2011 klamki hamulców były akurat "dobrze" przykręcone, mocno, ale nie było problemów z ich odkręceniem do regulacji pochylenia klamki. Tyle, że ja mam hamulce Shimano, może to ma jakieś znaczenie. W sumie to śmigam na nim ponad 2 lata i jak na razie większych problemów z nim nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 zjedź gumówką i daj nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Potwierdzam, śruby w Avidzie jedynce idzie łatwo zajechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motiks Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 swojego b9 odbieralem na początku kwietnia z Przasnysza - jest skrecony z wlasciwymi momentami - wprowadzalem zmiany i przy okazji sprawdziłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Suport po zrobieniu ponad 1000km strzelał mimo dokręcenia, po wykręceniu to co widać, w ramie był paproch który nieco uszczuplił gwint na misce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Strasznie pechowa sztuka się Ci trafiła:D chyba ktoś o 3 w nocy po pijaku składał ten rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 kross evado 7.0 model 2013 klamki deore , te same problemy z śrubami , nie toleruje kierownic prostych więc jak przyjechał kurier z rowerem miałem już przygotowaną kierownicę giętą . zabrałęm się do wymiany kierownicy i ... nic nie wyszło blada , skończyło się na rozwiercaniu wiertarką śruby mocującej prawą klamkę , te śruby to robią chyba z jakiegoś szajsmetalu , po rozwierceniu łba śruby udało się zdjąć klameczkę a pozostały trzpień wykręcić przy pomocy imadła , stracone 2h czasu i pozostał niesmak w końcu to topowy model crossa w ofercie firmy , w drugiej manetce po zamontowaniu na nowej kierownicy przy ustawianiu już wyczułem że zaczyna sie to samo i udało się zmienić na inną porządną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.