Skocz do zawartości

[Dystrubytor] kross.pl - wielkie rozczarowanie

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

W tym KONKRETNYM  przypadku problem leży nie po stronie dealera tylko producenta - jako że został zakupiony bezpośrednio ot wytworcy. Przy takim zakupie ostatnim ogniwem kontrolnym jest fabryka, czyli kontrola jest dyskusyjna, bo rower ten (chyba) przyszedł w częściowym rozkładzie. 

Do mnie przyszedł całkowicie złożony, tylko mostek skręcony o 90 stopni. Jeśli o to chodzi :D

Dzisiaj poległem przy próbie odkręcenia klamek, nie wiem kto ani jak ale dokręcił to takim momentem, że koniec, na dniach dospawam na śrubę drugą z sześciokątnym łbem i odkręcę, ale... cuda wianki ;) i nie pomogło ani wymyślne mocowanie imbusa 4mm, ani zrobienie z imbusa 5 rozmiaru 4,5 i nabicie ani potem nabicie torxa znacząco większego ;) ale fakt faktem, okrutnie miękkie te śrubki dali, nie chce mi się wierzyć, że to te co z Avidami przychodzą oryginalnie..

W moim A2 2011 klamki hamulców były akurat "dobrze" przykręcone, mocno, ale nie było problemów z ich odkręceniem do regulacji pochylenia klamki. Tyle, że ja mam hamulce Shimano, może to ma jakieś znaczenie. W sumie to śmigam na nim ponad 2 lata i jak na razie większych problemów z nim nie miałem.

• 2 tygodnie później...

kross evado 7.0 model 2013 klamki deore , te same problemy z śrubami , nie toleruje kierownic prostych więc jak przyjechał kurier z rowerem miałem już przygotowaną kierownicę giętą . zabrałęm się do wymiany kierownicy i ... nic nie wyszło blada , skończyło się na rozwiercaniu wiertarką śruby mocującej prawą klamkę  , te śruby to robią chyba z jakiegoś szajsmetalu , po rozwierceniu łba śruby udało się zdjąć klameczkę a pozostały trzpień wykręcić przy pomocy imadła  , stracone 2h czasu i pozostał niesmak w końcu to topowy model crossa w ofercie firmy  , w drugiej manetce po zamontowaniu na nowej kierownicy przy ustawianiu już wyczułem że zaczyna sie to samo i udało się zmienić na inną porządną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...