Skocz do zawartości

[bocialarka XM-L2 czy mactronic scream BPM 170-DL]

radar333

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

którą wybrać, latarki są w podobnej cenie na allegro (tzn mactronic jest w zestawie z tylną lampka) generalnie chodzi o lampke w cenie  +/- 170 zł.

Napisano

Jeśli chcesz porządne oświetlenie to polecam zakup z działu "sklepik-sprzedam" na forum http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=11 .Ja niedawno zakupiłem model Convoy S3 z soczewką i lustrem kolimator 30 stopni ( patrz temat Convoy S2) wraz z akcesoriami i jestem zachwycony jakością oświetlenia i wykonania latarki. Bo większość oferowanych tam latarek jest przerobiona tzn,poprawiona termika,wymieniony driver,soczewka,mocowanie diody i wiele więcej.Zakupiona w tej konfiguracji latarka z pewnością długo posłuży a efekt oświetlenia jest imponujący,można śmiało w nocy śmigać w terenie,tylko trzeba mieć dodatkowy akumulatorek na wymianę bo diody Cree XML są prądożerne,ale naprawdę warto, bo efekt jest niesamowity! Mactronici sobie daruj, zresztą kolega Cervandes podał Ci link, gdzie widać różnice.

Napisano

Akurat dość siedzę w tym temacie.

Convoy s2 lub s3 oferują najlepszy stosunek jakość/cena. Bardzo dobrej jakości obudowa, sprawne odprowadzanie ciepła. Do tego najnowsza dioda xm-l2 w neutralnym odcieniu i mactroniki wypadają jak zabawki.

Składałem taką dla kolegi z wojska - odpalił na poligonie i było wielkie WOW - w naszym wojsku takich nie widzieli:)

Ultrafire 502 odradzam - wykonanie znacznie się pogorszyło (z chińczykami tak jest, że z czasem standardy spadają). Oszczędność niewielka. Ciężko z tego dobrze odprowadzić ciepło i cienkie alumunium wygina się pod palcami.

Jak potrzeba duża moc na rower, tanio i optymalny stosunek kąt/ zasięg to polecam convoy s2, 2,8A, XM-L2 T6-4C.

Są jeszcze X1, solarforce L2P - ale cena już lekko wyższa.

Napisano

Mam prośbę o porównanie tych dwóch latarek : którą lepiej zakupić? lub jakąś inna propozycję proszę podać w tej cenie. dziękuję.

Modowana Latarka Convoy S2 XM-L2 800lm Gwarancja !

http://www.forumrowerowe.org/topic/159284-bocialarka-xm-l2-czy-mactronic-scream-bpm-170-dl/

i

UltraFire 502B MOCNA LATARKA LED +akcesoria Wa-wa

http://allegro.pl/ultrafire-502b-mocna-latarka-led-akcesoria-wa-wa-i4182023044.html

Napisano

convoy s2- lepiej wykonana obudowa.

akcesoria z allegro sa bardzo słabej jakosci. ogniwa fire.... nie maja deklarowanej pojemnosci, większość to podróby. Ładowarki nie widać, ale często wykonane sa tak, że same moga stanowic zagrozenie.

polecam convoy s2 - obudowa dobrze wykonana, warto poprawić odprowadzanie ciepła

ladowarke poszukac miller 102- dobra elektronika, dodatkowo ma funkcje powerbanku (osobiście sprzedaje takie)

ogniwa panasonic ncr 2100mah

do tego najprostszy uchwyt na kierownice inspirowany led lenserem (bez regulacji) - bardzo dobrze trzymaja nawet w terenie.

convoye składam, sprzedaje takie zestawy i klienci sa zadowoleni.

Napisano

Jesteś Darkiem z swiatelka.pl? Właśnie zastanawiam się nad zmodowanym Convoyem S2/3 tylko ten wybór programatorów mnie przeraża i nie wiem jaka barwa byłaby najlepsza do ciemnego lasu/pól.

Wymazane na Tetce

Napisano

Jesteś Darkiem z swiatelka.pl? Właśnie zastanawiam się nad zmodowanym Convoyem S2/3 tylko ten wybór programatorów mnie przeraża i nie wiem jaka barwa byłaby najlepsza do ciemnego lasu/pól.

Wymazane na Tetce

nie jestem Darkiem:). Jestem użytkownikiem światełka.pl i traktuję to jako hobby, jednak trochę lampek już poskładałem. Używane na rowerach a dwie na broni z wyłącznikiem  żelowym (nie widziałem, żeby ktoś to oferował - ale to na specjalne zamówienie)

radar333 - pozwolę sobie nie zaśmiecać wątku takimi informacjami. Informację wysyłam na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...