Skocz do zawartości

[opony] HUTCHINSON SCORPION zna ktoś?

KAMIL0S

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

HUTCHINSON SCORPION 26x2.0 czy ktoś zna te oponki?

Chcę posmigać po Beskidzie Sądeckim i interesuje mnie zjazd leśnymi sciezkami spokojnie nie jakieś szaleństwa.

Obecnie posiadam Schwalbe Silento II 26x1.75 super na asfalcie na sciezkach bez uslizgów i małe podjazdy w sychym terenie bez problemów.

Czy warto zmienić takie opony na coś co nada się na zjazdy w górach w dobrych warunkach sciezkami i żeby na asfalcie nie miały znacznych oporów.

• Mod Team
Napisano

są ok, ale musisz wziąć pod uwagę że to kapcie na bardzo "lekki teren". Błoto i piach = pływanie roweru. Śliskie kamienie i liście to też nie będzie jej środowisko naturalne. 

Napisano

a jaka opone do 50zł polecilibyście żeby dała rade w średnim terenie nie byla za szeroka tak do 2.1 i na asfalcie dało się na niej śmigać??

Napisano

Byłem dzisiaj w sklepach i właśnie polecono mi Conti Race King i właśnie S.Smart Sam i opona od Schwalbe wydaję się zdecydowanie lepsza w teren

Napisano

Bede musial zostac przy max 2.1 poniewaz takie mam dętki a niedawno je kupilem:) zastanawiam sie nad tymi Schwalbe SM i Conti Race King tyle prze przy nichz tego co wyczytałem lubia przecierać się boczne scianki

Napisano

Bede musial zostac przy max 2.1 poniewaz takie mam dętk

Nic nie stoi na przeszkodzie aby założyć Saguaro 2.2 , dętka się lekko rozciągnie - będzie działać normalnie .

Ja mam conti w wersji 2.2 i boczne ścianki się nie przecierają

Sam załatwiłem dwie sztuki RK 2.2 na świeradowskich singlach

Napisano

ja bede jeździł raczej rekreacyjnie więc może te Conti wystarczą tyłko nie wiem czy 2.2 czy 2.0 zależy mi na tym by na asfalcie sie dobrze jechało i sie nie scierały za sztybko

Napisano

Weź Saguaro . Po co kupować coś (continetal ) skoro możesz mieć w b.podobnej cenie coś lepszego ( saguaro ) . Saguaro wytrzymuje 9kkm i jest jeszcze połowa bieżnika więc nieźle . Bierz i nie marudź ;)

Napisano

Wiec ostatecznie co lepiej Saguro czy Schwalbe Smart Sam bo je mam dostepne w sklepie i wyjdą mnie 120zł a Saguro 100 plus przesyłka więc wyjdzie na jedno

Napisano

Bardzo podobnie , obecnie mam u sibie saguaro 2.2 ale jeźdizłem też na smart samach . Saguaro po 9 tyś km jazdy ma nadal połowę bieżnika .  Saguaro lepiej sobie radzą w terenie od smart sama a na asfalcie są bardzo szybkie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...