wallen Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam,Właśnie przeglądam strony aukcyjne i strony sklepów rowerowych poświęcone mechanizmowi typu SPD. I po dłuższej chwili zapaliła mi się lampka nad głową (prawie jak u najlepszego wizualizera czy designera na świecie) jak to będzie się komponowało po zamontowaniu w moim rowerze jakim jest Cube Aim z 2010 roku. Konkretnie rozchodzi się o to że fabrycznie zamontowane są tam zwykłe hamulce typu v-brake... chodzi mi oczywiście tylko i wyłącznie o wizualną wizje tego połączenia co o tym myślicie ? Mam możliwość podmianki v-brake'a na tarcze ale to się wiąże z kosztami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 To pytanie trochę w stylu - czy ma sens zakładanie lepszych opon do samochodu z hamulcami bębnowymi... Mz ma sens, jeżeli tylko polubisz SPD Tylko pamiętaj o zakupie obuwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Konkretnie rozchodzi się o to że fabrycznie zamontowane są tam zwykłe hamulce typu v-brake... chodzi mi oczywiście tylko i wyłącznie o wizualną wizje tego połączenia co o tym myślicie ? Wizualnie spd pasuje idealnie tylko i wyłącznie do v-brake'ów. Do tarcz też, ale już nie tak dobrze. Będzie Ci doskonale pasować, nie ma obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Nie bardzo rozumiem dylemat: co rodzaj pedałów ma do systemu hamulcowego?... Chodzi o to że obecnie rower z v-brake nie wygląda "pro", tak jak pro wydają się być pedały w systemie spd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 25 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 bez sensu, zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.