Skocz do zawartości

[SPD a rodzaj hamulca] Pedały SPD w połączeniu z Hamulcami typu V-brake czy to ma sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Właśnie przeglądam strony aukcyjne i strony sklepów rowerowych poświęcone mechanizmowi typu SPD. I po dłuższej chwili zapaliła mi się lampka nad głową (prawie jak u najlepszego wizualizera czy designera na świecie) jak to będzie się komponowało po zamontowaniu w moim rowerze jakim jest Cube Aim z 2010 roku. Konkretnie rozchodzi się o to że fabrycznie zamontowane są tam zwykłe hamulce typu v-brake... chodzi mi oczywiście tylko i wyłącznie o wizualną wizje tego połączenia co o tym myślicie ? 

Mam możliwość podmianki v-brake'a na tarcze ale to się wiąże z kosztami... 

Napisano

To pytanie trochę w stylu - czy ma sens zakładanie lepszych opon do samochodu z hamulcami bębnowymi...

Mz ma sens, jeżeli tylko polubisz SPD

Tylko pamiętaj o zakupie obuwia

Napisano

W dniu 24.04.2014 o 21:48, wallen napisał:
Konkretnie rozchodzi się o to że fabrycznie zamontowane są tam zwykłe hamulce typu v-brake... chodzi mi oczywiście tylko i wyłącznie o wizualną wizje tego połączenia co o tym myślicie ? 

Wizualnie spd pasuje idealnie tylko i wyłącznie do v-brake'ów. Do tarcz też, ale już nie tak dobrze. Będzie Ci doskonale pasować, nie ma obaw.

Napisano

Nie bardzo rozumiem dylemat: co rodzaj pedałów ma do systemu hamulcowego?... Chodzi o to że obecnie rower z v-brake nie wygląda "pro", tak jak pro wydają się być pedały w systemie spd?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.