Skocz do zawartości

[Mavic CrossMax] cykające nyple

Artwro

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że juz gdzieś czytałem na ten temat,ale tutaj nie mogę nic znaleźć jak temu zaradzić,to już nie cykanie tylko dźwięk jak katarynka(kto zna zasadę działania instrumentu wie o co biega) do tej pory było wszystko ok a teraz szlag mnie trafi,no to juz jest koncert po prostu.Tylko tył....naciągać,lepić,czyscić czy cholera wie co????,jak gdzieś już o tym było to proszę o skierowanie na właściwe tory..

Zasada działania katarynki nie jest mi znana, ale na granie nypli zalecana jest kropla oleju od góry i od dołu nypla. Czasami trzeba powtórzyć ten proces. Jeśli to rzeczywiście nyple rzecz jasna...

A minusem tego rozwiązania jest to że po takim nawilżeniu nyple mają większą tendencję do samowykręcania.

Rozwiązanie wzięte z tej strony, walczyłem z problemami niechcianych odgłosów, były też "grające" nyple:

http://jimlangley.net/wrench/keepitquiet.html

• 1 miesiąc temu...

Oczywiście padłem w Harfie stówkę za centrowanie i ogólny przegląd,o ja głupi.a cykanie jak było tak było i co? to nie nyple tylko szprychy krzyżujące się przy piaście tył (bo tylko tam był problem)wydawały taki odgłos.Smar do łańcucha i przyjemna cisza,kolejny raz się przekonałem że jak nie zrobisz sam to nie będziesz zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...