Artwro Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Wiem że juz gdzieś czytałem na ten temat,ale tutaj nie mogę nic znaleźć jak temu zaradzić,to już nie cykanie tylko dźwięk jak katarynka(kto zna zasadę działania instrumentu wie o co biega) do tej pory było wszystko ok a teraz szlag mnie trafi,no to juz jest koncert po prostu.Tylko tył....naciągać,lepić,czyscić czy cholera wie co????,jak gdzieś już o tym było to proszę o skierowanie na właściwe tory.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Zasada działania katarynki nie jest mi znana, ale na granie nypli zalecana jest kropla oleju od góry i od dołu nypla. Czasami trzeba powtórzyć ten proces. Jeśli to rzeczywiście nyple rzecz jasna... A minusem tego rozwiązania jest to że po takim nawilżeniu nyple mają większą tendencję do samowykręcania. Rozwiązanie wzięte z tej strony, walczyłem z problemami niechcianych odgłosów, były też "grające" nyple: http://jimlangley.net/wrench/keepitquiet.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Myślałem o smarowaniu,tylko przyklejony do smaru bród wygląda niezbyt estetycznie.Ale pewnie machnę na to ręką i tak zrobię(zapytam jeszcze w Harfie,tak z ciekawości).Przy okazji pozdrawiam Puławy przez które przejezdżam kilka razy w roku przez ostatnie 30 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 No nyple warto później przetrzeć delikatnie odtłuszczaczem by rzeczonego syfku nie łapały z wierzchu. Wypada się też zrewanżować i pozdrowić Wrocław, co niniejszym czynię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Oczywiście padłem w Harfie stówkę za centrowanie i ogólny przegląd,o ja głupi.a cykanie jak było tak było i co? to nie nyple tylko szprychy krzyżujące się przy piaście tył (bo tylko tam był problem)wydawały taki odgłos.Smar do łańcucha i przyjemna cisza,kolejny raz się przekonałem że jak nie zrobisz sam to nie będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.