jacus1994 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam. Otóż mam taki problem. Wczoraj odpowietrzałem hamulce, wszystko pięknie ładnie, zostawiłem rower na noc. Rano chciałem pojeździć złapałem za kierownice, zaciskam klamkę, a tu nic, dociska się aż do kierownicy, ale nie hamuje, nic a nic. Oglądam czy są wycieki, nie ma. W czym jest problem? Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Albo zostały jakieś pęcherzyki powietrza, albo musi gdzieś wyciekać płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1994 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 No wczoraj ładnie działał, sprawdzałem jeszcze przed chwilą czy płyn nie wycieka. No i nie wycieka. A przypominam sobie że w domu zaciskałem klamkę rano dziś i było ok, wyprowadziłem go na tylnym kole, wróciłem do domu, a później na dwór do roweru i wtedy już hamulec nie hamował, klamka zapadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 To musiało zostać powietrze w zbiorniczku wyrównawczym i wyszło do układu, jak przechyliłeś rower (wyprowadzałeś go na tylnym kole). Podobnie odpowietrzyłem sobie moje M596. Najpierw klamka była kamień, ale po położeniu roweru w pokoju, już była guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam Mój kolega miał też ten sam problem rozebrałem zacisk wymieniłem uszczelnienia i nic okazało się że zapowietrzał się przez klamkę.Wymieniłem tłoczek w klamce i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1994 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Odpowietrzyłem przed chwilą ponownie, znowu jest ok, ale na jak długo to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Musisz to zrobić bardzo dokładnie tak aby wyszedł każdy pęcherzyk powietrza w przeciwnym razie hamulec będzie się zapowietrzał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi