b1ogusz Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Mam na tylnym kole nowego (300 km) LXa i od pewnego czasu wydobywaja sie z niego dziwne dzwieki:/ W pewnym momencie obrotu czuc jakby cos wewnatrz ocieralo. Rozebralem wczoraj piaste, przeczyscilem, przesmarowalem, ale nic to nie dalo. Jak nie dokrece konusa do konca, tak zeby byl lekki luz to nie ma problemu - mozna tak jezdzic, nie zuzywa sie szybciej piasta? Teraz drugi problem:) Bebenek nie kreci sie rowno, nie jest to bardzo krzywo, ale jednak. Slychac tez dziwne odglosy sprezyny przy wolnym kreceniu. Moze trzeba by go rozebrac? Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 W moim lx'ie źródłem wszystkich dźwieków (poza zapadkami) jest uszczelka :] dźwiek tarcia, czasem piszczenia jak sie po woli kreci - uszczelka Ale u mnie bebenek kreci się równo po 4 000km.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b1ogusz Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Ale to jest tylko dzwiek tarcia, czy tarcie? Bo u mnie w pewnym momencie obrotu jest wyrazny opor (nie za duzy, ale jednak). Mowisz o uszczelce na konusie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Tak, o niej mowie. Dźwiek tarcia juz :] jak bylo nowe kolo to uszczelka sprawiala dosc spory opór. Teraz jest dobrze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Też mam taki problemik z moją piastą. Lecz ja mam normalnego Deore i z przodu. Tarcie samo się u mnie uspokaja. Najcześciej tarcie sie rozpoczyna po zdjeciu i zalorzeniu koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b1ogusz Napisano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 No u mnie to ocieranie czuc nawet na zdjetym kole jak krece oska:/ No i u mnie to tarcie jakos nie przechodzi:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 A moze os jest krzywa...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.