frost2006 Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Jestem nowy na forum, - wiec w pierwszej kolejności chcialem sie przywitać. Właśnie buduje sobie rower, i chciałem zaczerpnąć opinii forumowiczów na temat kół, które chce złożyć. Koła muszą byc przede wszytkim mocne- to priorytet, gdyż waże 103kg(ale jestem raczej normalnej budowy-tylko po prostu jestem wysoki -194cm wzorstu). Rower bedzie służył w sposób "uniwerslany" - chce nim jeżdzic po mieście(po kraweżnikach też czasem poskakać), ale i od czasu do czasu wyskoczyc w "teren"-lecz naprawde lekki- mam kolano w kiepskim stanie, - wiec byłaby to jazda beż szaleństw. Chcę zaczerpnąć uwagi na temat tych komponentów, które juz w większej części zakupiłem: Obręcze: mavic F 519(na 32 otwory) - kupione Piasta przód: Sachs Quarz - kupiona Pisata tył: mysle nad Sachs'em Quarz lub Plasma, albo Sram 9.0(sl, mars) szprychy - dt-który model - nie mam pojęcia. Co sądzicie o takiej konfiguracji?? - pytam, - bo jakby co, zawsze moge zakupione rzeczy sprzedać i kupić inne- choc wolałbym tego nie robić ale z tego co udało mi sie znaleźć na necie - to dobry wybór - lecz wolałbym się upewnić, - no i może coś zasugerujecie jesli chodzi o szprychy i tylnią piastę. Z góry dziekuje za opinie i pozdrawiam forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witamy i w pierwszej kolejności zalecamy wnikliwą lekturę TEGO. Nazwa tematu była źle sformułowana. Pozdówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.