lgkula Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 Witamczy macie pomysł na jakiś zamiennik butów Shimano SH-M088 i SH-XC30Buty nie muszą mieć klamry, wystarczą trzy rzepy.Mierzyłem SH-M088 i niestety rozmiar 45 jest na styk a 46 sporo za duże. Oczywiście połówek nie ma. Przypuszczam, że w XC30 będzie podobnie.Butów na styk chyba nie ma sensu kupować, więc muszę szukać zamiennika.Mierzyłem w sklepie jakieś Scotty z trzema rzepami i leżały dobrze, ale kosztowały już prawie 400zł. Chciałbym znaleźć coś do 300zł.
przemeklomza Napisano 23 Kwietnia 2014 Napisano 23 Kwietnia 2014 polecam http://allegro.pl/buty-specialized-sport-mtb-44-i4104876267.html , jedyne buty które mierzyłem i numeracja zgodna z normalnym obuwiem, super wygodne
Nastar Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Ja bym tak nie uciekał jednak od klamry... Mam właśnie M088 i możliwość dociągnięcia skokowo zapięcia w czasie jazdy - bezcenna :-)
Yoschi Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Ja też od roku z m088 i polecam, byłem w takiej samej sytuacji i 46 był ciut za mały a 47 ciut za duży, kupiłem większe i włożyłem jakieś wkładki przeciw poceniu się czy coś podobnego i pasują jak ulał.
Jechan Napisano 24 Kwietnia 2014 Napisano 24 Kwietnia 2014 Na styk jak są to powinny być ok, bo jak wepniesz się w pedał to stopa się cofnie trochę do tylu i będą w sam raz. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
lgkula Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Napisano 24 Kwietnia 2014 też od klamry bym nie uciekał, ale innych firm buty z klamrą kosztują sporo drożej rozmiaru większego nie ma sensu. Już w chwili obecnej mam takie turystyczne spd Shimano o rozmiar za duże i to nie jest wygodne zastanawiam się jeszcze nad tymi na styk, po tym co napisał Jechan. Muszę zmierzyć je na skarpetę rowerową, bo wczoraj miałem taką cieńką garniturową wolałbym te Shimano, tylko kupić buty aby później sie męczyć, to bez sensu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.