sudajew Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Witam Panowie Tak jak w temacie, wytrząsłem gdzieś na dziurach niebieski przełącznik blokady amorka.Możecie mi poradzić gdzie mógłbym takie coś dokupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 U dystrybutora - Eurobike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 dziękuje bardzo, znalazłempzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteppenWilk Napisano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Witam. Mam podobny problem. Zgubiłem korek od regulacji w amorku, na szczęście znalazł się ale po włożeniu go na miejsce nie mogę ustawić amorka na sztywno. Mam wrażenie, że korek przestał działać. Jest to możliwe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Jeżeli masz blokadę hydrauliczną to po wyciagnięciu korka powinna być zębatka. Weź ją dokręć do końca, według wskazówek zegara, i blokada wtedy powinna działać. Potem wystarczy że nałozysz odpowiednio korek blokady ten plastikowy żeby móc dzięki temu korkowi blokować lub odblokowywać blokadę skoku Poniżej przykład jednego z modeli Edytowane 9 Czerwca 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteppenWilk Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Witam. A czy do dokręcenia tego korka nie potrzeba jakiegoś klucza specjalnego?? Nie posiadam takich narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Korek blokady skoku jest na wcisk do tego korka co się przykręca do korony - nie myl korka blokady od korka na który wchodzi ten korek blokady PODAJ FOTKI JAK JEST U CIEBIE BO MOŻE MASZ CAŁKOWICIE INACZEJ BUDOWE Przykładowy korek blokady Korek co wchodzi do korony Edytowane 9 Czerwca 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteppenWilk Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Przepraszam. Chodziło mi o zębatkę. Czy do dokrecenia jej potrzeba jakiegoś klucza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Nie potrzeba klucza. Czasami idzie tą zębatkę palcami dokręcić. Jak nie da się to lekko wsadż ten korek od blokady i obróć zębatkę, wyciągnik korek i znów obróć zębatkę az do całkowitego zakręcenia. Potem wciśnij korek który jest mocowany na oring. Korek tak ułóż żebyś mógł luzować potem zębatkę powodując wtedy płynna pracę amorka Edytowane 9 Czerwca 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteppenWilk Napisano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Dzięki za radę. Korkiem wkładając i przekręcając dokręciłem zębatkę. Wszystko gra. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi