kolo1 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam . Czy ma ktoś serwisówkę jak rozebrać klamkę shimano XT M785 na cześci pierwsze - nie chcę czegoś zepsuć . Samą klamkę już zdemontowałem , ale do tłoczka się jeszcze nie dobrałem .... Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez kolo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Rozbierałem deore M596, bezinwazyjnie nie da rady. Trzeba przyszlifować trzpień trzymający klamkę, wtedy zdejmujesz popychacz tłoczka, który jest blokowany segerem, po zdjęciu go, wyjmujesz tłoczek. Sztuką jest to później poskładać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 klamkę zdemontowałem bezproblemowo . Jutro zrobię zdjęcia czego na razie boję się ruszać - bo nie wiem czy da się to tak łatwo złożyć . Chciałem zrobić pełny serwis hamulców bo 10 tys. im stuknęło - a olej minieralny był już w nich bardzo brudny więc pasowało by to wszystko rozebrać i wyczyścić . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi