tomi85 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Witam, tak jak w temacie... jakie krótkie spodenki byście mi polecili tak do 300 zł. Nie muszą mieć wkładki, ani nie koniecznie muszą być obcisłe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podatnik Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Humvee zip-off E8053 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omega301 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 śmiało mogę polecić takie , są lekkie , przewiewne mają pampersa , wygodne na dłuższe przejażdżki http://allegro.pl/szorty-rowerowe-fox-ranger-10-black-r-36-i4155255196.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMJot Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Witam. Podłacze sie do tematu, interesują mnie szorty w których mógłbym jeździć przez większą część sezonu(wiosna, lato, jesień). W oko wpadły mi Endury Hummvee w wersji 3/4, ale zastanawiam sie czy nie będą za ciepłe na lato. Miał ktos z nimi doczynienia? Jak z ich oddychalnością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Oddychalność jak w krótkich Hummvee,Około 10cm tyłu nogawek jest z siatki,po obu stronach są rozpinane wywietrzniki. W sumie siła Hummvee to nie oddychalność (w 30stopni w każdych bedzie za gorąco) ale mnóstwo kieszeni i clickfast.Spokojnie upchniesz np. mapę, a wewnętrzne spodenki z wkładką można wypiąć. Na upał - Hummvee lite- materiał taki jak np w wiatrówce Rebound Endury,naprawdę delikatna szmatka,trochę pogrubione pod tyłkiem.Na tyle cienkie,że nie trzymają nawet kształtu. Jeżeli mają być uniwersalne i trwałe,to jak jeżdzisz z ochraniaczami na kolana - zwykłe Hummvee,bez - Hummvee 3/4 - zawsze jakaś ochrona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMJot Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jeżdżę bez ochraniaczy i chciałbym spodenki które ochroniły by kolana przed chłodem ale tez nie chce sie w nich zagotować w cieplejszej porze. Ze względów finansowych chcę kupić jedną pare spodni. Obecnie jeżdżę w jakiś lidlowskich trekkingowych spodenkach 3/4 i gdy przypiecze słonko to nie jest w nich za wesoło, podwiniecie nogawki ratuje sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podatnik Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jeżeli nie Humvee zip-off to do szortów dokup nakolanniki za 30zł np. od Rogelli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Dla porównania Hummvee 3/4 (dawno nie prane) 510g, Hummvee Lite 215g - rożnica wagi coś mówi o oddychalności. Jeżeli jeżdzisz po terenie,bez ochraniaczy,chcesz uniwersalne na cały sezon - kup 3/4. Z przodu bedziesz miał kawałek materiału wiecej,z tyłu siatkę.Oddychalność nie zmaleje w odczuwalny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 co się tak uparliście tylko do tych dwóch modeli.... nie ma innych świetnych spodenek rowerowych na lato ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Pewnie są jakieś lepsze,jednak z tych,które przetrenowałem dotychczas - najlepsze Hummvee.Używam na rowerze,do łażenia z psami po lesie,zawsze zabieram w góry,coś w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RemarSportPL Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Raczej na pewno są,jednak pytanie o ich cenę,bo w tym budżecie bardzo dobrą jakoscią mogą pochwalić się właśnie Humvee zip-off E8053. Na wielu forach zbierają pozytywne opinie,ja osobiscie nie miałem z nimi styczności,ale myślę że warto zaufać forumowiczom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex123 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ja od 2 sezonów jeżdzę w Endura singletrack 3/4 II, bez pampersa. http://www.endurastore.pl/szorty_singletrack_3_4_ii,29,29.html Jestem bardzo zadowolony a w mega upały ubieram spodenki do biegania krótkie. Tak wiem jak gleba to się człowiek trochę poharata ale nie lubię się gotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podatnik Napisano 1 Maja 2014 Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Singletracki to rewelacja - zaliczonych kilka "asfaltów" a na spodniach ani śladu ale one raczej są na niższe temperatury, mimo wszystko polecam Hamvee zip-off właśnie wróciłem z "ciepłych krajów" dały radę i w słońcu i w niewielkim deszczu - nówki nie prane - impregnacja jeszcze trzymała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pwmichu Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Podłączę się do tematu. Czy ma ktoś obie wersje Hummvee tzn. Krótkie i długie. Mam na razie długie i przymierzam się do kupna krótkich i nie wiem czy rozmiarówka jest ta sama. Długie mam XL i są w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podatnik Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 W szortach liczy się obwód w pasie, a tam są chyba ściągacze/gumki więc problem z rozmiarem mniejszy, ale zawsze warto przymierzyć przed zakupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Podłączę się do tematu. Czy ma ktoś obie wersje Hummvee tzn. Krótkie i długie. Mam na razie długie i przymierzam się do kupna krótkich i nie wiem czy rozmiarówka jest ta sama. Długie mam XL i są w sam raz Krótkie bierz też XL, będą pasować. @tomi85 http://www.endurastore.pl/spodenki_xtract_bibshorts,27,108.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi85 Napisano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 kurde nadal nie wiem jakie spodenki kupić.... ;/ co sądzicie o jakiś obcisłych z "pampersem" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Podobnie jak kolega też się nad tym zastanawiam. Ostatnio miałem okazję przyjrzeć się: http://allegro.pl/focus-race-bib-shorts-spodenki-rowerowe-z-szelkami-i4243189185.html oraz http://allegro.pl/spodenki-z-szelkami-i-wkladka-focus-bibshorts-2014-i4244423676.html Pierwsze wrażenie to super wkładka. Materiał z których są wykonane również bardzo przyjemny i solidny w dotyku. Oba modele posiadają tą samą wkładkę. Czy ktoś używa i może podzielić się wrażeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mysiura Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Najlepsze spodenki na jakich jeżdziłem to PRIMAL EVO CORSA . http://primal.pl/pl/p/Kompresyjne-spodenki-kolarskie-na-szelkach-PRIMAL-EVO-CORSA/276 Super jakościowo wkładka , która pozwala na długie komfortowe podróżowanie nawet na bardzo twardych siodełkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.