Skocz do zawartości

[spodenki] spodenki na wiosna - lato

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Podłacze sie do tematu, interesują mnie szorty w których mógłbym jeździć przez większą część sezonu(wiosna, lato, jesień). W oko wpadły mi Endury Hummvee w wersji 3/4, ale zastanawiam sie czy nie będą za ciepłe na lato. Miał ktos z nimi doczynienia? Jak z ich oddychalnością?

Oddychalność jak w krótkich Hummvee,Około 10cm tyłu nogawek jest z siatki,po obu stronach są rozpinane wywietrzniki.

W sumie siła Hummvee to nie oddychalność (w 30stopni w każdych bedzie za gorąco) ale mnóstwo kieszeni i clickfast.Spokojnie upchniesz np. mapę, a wewnętrzne spodenki z wkładką można wypiąć.

Na upał - Hummvee lite- materiał taki jak np w wiatrówce Rebound Endury,naprawdę delikatna szmatka,trochę pogrubione pod tyłkiem.Na tyle cienkie,że nie trzymają nawet kształtu.

Jeżeli mają być uniwersalne i trwałe,to jak jeżdzisz z ochraniaczami na kolana - zwykłe Hummvee,bez - Hummvee 3/4 - zawsze jakaś ochrona.

Jeżdżę bez ochraniaczy i chciałbym spodenki które ochroniły by kolana przed chłodem  ale tez nie chce sie w nich zagotować w cieplejszej porze. Ze względów finansowych chcę kupić jedną pare spodni. Obecnie jeżdżę w jakiś lidlowskich trekkingowych spodenkach 3/4 i gdy przypiecze słonko to nie jest w nich za wesoło, podwiniecie nogawki ratuje sytuacje.

Dla porównania Hummvee 3/4 (dawno nie prane) 510g, Hummvee Lite 215g - rożnica wagi coś mówi o oddychalności.

Jeżeli jeżdzisz po terenie,bez ochraniaczy,chcesz uniwersalne na cały sezon - kup 3/4. Z przodu bedziesz miał kawałek materiału wiecej,z tyłu siatkę.Oddychalność nie zmaleje w odczuwalny sposób.

Singletracki to rewelacja - zaliczonych kilka "asfaltów" a na spodniach ani śladu

ale one raczej są na niższe temperatury,

mimo wszystko polecam Hamvee zip-off

właśnie wróciłem z "ciepłych krajów" dały radę i w słońcu i w niewielkim deszczu - nówki nie prane -  impregnacja jeszcze trzymała

Podłączę się do tematu. Czy ma ktoś obie wersje Hummvee tzn. Krótkie i długie. Mam na razie długie i przymierzam się do kupna krótkich i nie wiem czy rozmiarówka jest ta sama. Długie mam XL i są w sam raz :)

Podłączę się do tematu. Czy ma ktoś obie wersje Hummvee tzn. Krótkie i długie. Mam na razie długie i przymierzam się do kupna krótkich i nie wiem czy rozmiarówka jest ta sama. Długie mam XL i są w sam raz :)

Krótkie bierz też XL, będą pasować.

@tomi85

http://www.endurastore.pl/spodenki_xtract_bibshorts,27,108.html

• 2 tygodnie później...

Podobnie jak kolega też się nad tym zastanawiam. Ostatnio miałem okazję przyjrzeć się:

http://allegro.pl/focus-race-bib-shorts-spodenki-rowerowe-z-szelkami-i4243189185.html

oraz

http://allegro.pl/spodenki-z-szelkami-i-wkladka-focus-bibshorts-2014-i4244423676.html

Pierwsze wrażenie to super wkładka. Materiał z których są wykonane również bardzo przyjemny i solidny w dotyku. Oba modele posiadają tą samą wkładkę. Czy ktoś używa i może podzielić się wrażeniami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...