nopel Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Witam mam Domaina 318 uturn (115-160 bodajże, i tak jeżdżone cały czas na maksymalnym skoku) Ogólnie problem polega na tym, że kupiłem go z rowerem, ma on 6 lat, wygląda dobrze, pracuje... no właśnie. Pracuje średnio. Dolna regulacja, czyli rebound praktycznie nie działa. Górna compression i uturn działają tak jak powinny. Amortyzator ma pewien problem: Pracuje pięknie, ALE, jeśli jest świeżo popsikany brunoxem. To znaczy, schodzę do garażu psikam uginam wycieram, idę pojeździć powiedzmy 2h w terenie, wracam do domu, i już ugina się gorzej. Następnego dnia znowu 2h w terenie (jeżdżę codziennie około właśnie dwóch godzin) i już mówiąc wprost - zamula. Słychać wyraźne tarcie na uszczelkach (i wydaje mi się, że jest do dźwięk gąbeczek ktore są pewno suche, trących o golenie). No i teraz tak - Sam serwisu nie zrobię, bo nie mam potrzebnych olejów, co więcej, wszędzie piszą co innego - jedni że potrzeba 5w i 15w, inni że 7.5w, i w końcu nie wiem jaki. W łodzi z tego co wiem, nikt mi tego nie zrobi. A psikanie brunoxem jest doraźne. Co więcej, nie mogę poździerać anody, czy co w RS;ach jest, bo nie stać mnie na nowy amortzator, chyba, że wstawię XCR Niżej zamieszczam zdjęcie goleni, może ktoś wywnioskuje czy już jest zatyrany czy nie: Pozdrawiam. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2014 Na pewno trzeba mu zrobić serwis. Rozebrać i gruntownie przeserwisować, samemu wyjdzie cie to ok 150zł w serwisie pewnie więcej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi