Skocz do zawartości

[piasty] DT 240s vs 340s

toropl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Normalne piasty DT240 z pudełka mają naklejki. Oczywiście są one mega wytrzymałe i nie ma się czym martwić. Za to piasty Bontragera mają sitodruk, naturalnie swój firmowy.

Napisano

Jutro zadzwonię do DT z pytaniem. Z bikestacji dostałem odpowiedź,że od ok 8lat dt stosuje naklejki...Serio nowe piasty w wersji pudełkowej mają naklejki nie nadruk?? Kurcze nie chce mi się za bardzo w to wierzyć, przecież naklejki to żenada w piastach za taką kasę...

Napisano

Serio, chyba że kupiłem chińskie podróby. ;) A tak poważnie, to te żenujące naklejki są naprawdę wysokiej jakości, u mnie po 8 latach wyglądają jak nowe, podobnie jak same piasty. Pomijam fakt, że w piastach liczy się wszystko inne a nie naklejki.

Napisano

W moich DT35Z też są naklejki. Jednak nigdzie się nie wybierają.

Co do samej jakości wykonania, powłok lakierniczych i naklejek nawet chcąc się przyczepić nie ma do czego.

Tylna piasta ma zarysowania, ale to dopiero jak łańcuch wypadł za kasetę.

Napisano

Fakt no liczy się wszystko inne niż naklejki, ale płacąc tylke kasy człowiek oczekuje, że wszystko będzie stało na wysokim poziomie a tu taki zonk. W starych kołach mam też piasty dt nawet bez oznaczenia ale logo dt jest nadrukowane a nie przyklejone..Jutro się wyjaśni co powiedzą chłopaki z dt. A naklejki to tylko kwestia czasu kiedy zaczną się odklejac - to nieuniknione raczej. 

Napisano

A naklejki to tylko kwestia czasu kiedy zaczną się odklejac - to nieuniknione raczej.

Tylko przypomnę, że te ze zdjęcia mają 8 (osiem) lat.

Napisano

Po prostu są za czyste jak na piasty które ;)  :

Ale może wpływa na to fakt, że nigdy nie były czyszczone. 

Napisano

Po złożeniu roweru,prawie dwie godziny darłem,co się dało.

Reba - dziewica,czyściutka,wszystko ładnie schodzi.Ztry - rewelacja schodzi.Korba - robota na zimę,ciężki temat.

Niestety nie zauważyłem,że na DT są naklejki......mam co żdzierać.

Gdyby ktoś próbował - żółty napis Maxxis z opony nie schodzi,rozmywa się tylko - szkoda na to czasu.

Nie wiem,gdzie jest problem z naklejką......

Napisano

Serio nadal nie mogę uwierzyć, że taką manianę odstawia dt w jakby nie było jednych z lepszych ich piast. Skoro oszczędzają na nadrukach, które w innych nawet sporo tańszych piastach są standardem, strach pomyśleć na czym jeszcze tną koszty :P No nic pierwsze wrażenie jak najbardziej niepozytywne, zobaczymy z czasem czy jednak warte były swojej ceny...  

Napisano

Oszczędzają? Dobra naklejka i proces jej naklejania wyjdzie drożej niż sitodruk. Często przez "wydaje mi się" można wyciągnąć bardzo złe wnioski. ;)

Napisano

Hmm w wolnej chwili zrobię zdjęcia tych porządnych naklejek na moich piastach - na brzegach zaczynają odchodzić, a przebieg jest równy zero...to nie wróży trwałości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...