kadargo Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Normalne piasty DT240 z pudełka mają naklejki. Oczywiście są one mega wytrzymałe i nie ma się czym martwić. Za to piasty Bontragera mają sitodruk, naturalnie swój firmowy.
toropl Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Napisano 1 Czerwca 2014 Jutro zadzwonię do DT z pytaniem. Z bikestacji dostałem odpowiedź,że od ok 8lat dt stosuje naklejki...Serio nowe piasty w wersji pudełkowej mają naklejki nie nadruk?? Kurcze nie chce mi się za bardzo w to wierzyć, przecież naklejki to żenada w piastach za taką kasę...
kadargo Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Serio, chyba że kupiłem chińskie podróby. A tak poważnie, to te żenujące naklejki są naprawdę wysokiej jakości, u mnie po 8 latach wyglądają jak nowe, podobnie jak same piasty. Pomijam fakt, że w piastach liczy się wszystko inne a nie naklejki.
MokryxD Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 W moich DT35Z też są naklejki. Jednak nigdzie się nie wybierają. Co do samej jakości wykonania, powłok lakierniczych i naklejek nawet chcąc się przyczepić nie ma do czego. Tylna piasta ma zarysowania, ale to dopiero jak łańcuch wypadł za kasetę.
Rulez Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Nigdzie się twoje naklejki DT nie wybierają ? no to się wybiorą jak przyjdzie ich czas, a przyjdzie na pewno.
kadargo Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Czyli moje są jakieś wyjątkowe. Ale może wpływa na to fakt, że nigdy nie były czyszczone.
toropl Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Napisano 1 Czerwca 2014 Fakt no liczy się wszystko inne niż naklejki, ale płacąc tylke kasy człowiek oczekuje, że wszystko będzie stało na wysokim poziomie a tu taki zonk. W starych kołach mam też piasty dt nawet bez oznaczenia ale logo dt jest nadrukowane a nie przyklejone..Jutro się wyjaśni co powiedzą chłopaki z dt. A naklejki to tylko kwestia czasu kiedy zaczną się odklejac - to nieuniknione raczej.
kadargo Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 A naklejki to tylko kwestia czasu kiedy zaczną się odklejac - to nieuniknione raczej. Tylko przypomnę, że te ze zdjęcia mają 8 (osiem) lat.
Rulez Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 kadargo A były choć jeżdżone ? bo tak po wyglądzie to koło nigdy z pokoju nie wyjechało ... Te były przynajmniej jeżdżone, i niestety odchodzą i mają nie całe 4 lata : http://www.forumrowerowe.org/uploads/gallery/album_592/gallery_103679_592_410654.jpg
kadargo Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Mają jakieś 18 tys. Km 90 procent w terenie, cały rok.
kadargo Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 U mnie w galerii masz. Nie rozumiem czemu jesteś taki zgryźliwy.
Rulez Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Po prostu są za czyste jak na piasty które : Ale może wpływa na to fakt, że nigdy nie były czyszczone.
kadargo Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 U mnie dużo pada, takie miasto. A roweru jeszcze nigdy nie myłem, zresztą podobnie jak rower mojej kobiety.
Tomek21001 Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Po złożeniu roweru,prawie dwie godziny darłem,co się dało. Reba - dziewica,czyściutka,wszystko ładnie schodzi.Ztry - rewelacja schodzi.Korba - robota na zimę,ciężki temat. Niestety nie zauważyłem,że na DT są naklejki......mam co żdzierać. Gdyby ktoś próbował - żółty napis Maxxis z opony nie schodzi,rozmywa się tylko - szkoda na to czasu. Nie wiem,gdzie jest problem z naklejką......
toropl Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 Dzwoniłem do dystrybutora dt, chłopaki potwierdzili, że na piastach dt są naklejki :/
kadargo Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Poważnie? Naprawdę, nawet zdjęcie oryginalnych piast, nie było wystarczającym dowodem?
toropl Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 Serio nadal nie mogę uwierzyć, że taką manianę odstawia dt w jakby nie było jednych z lepszych ich piast. Skoro oszczędzają na nadrukach, które w innych nawet sporo tańszych piastach są standardem, strach pomyśleć na czym jeszcze tną koszty No nic pierwsze wrażenie jak najbardziej niepozytywne, zobaczymy z czasem czy jednak warte były swojej ceny...
kadargo Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Oszczędzają? Dobra naklejka i proces jej naklejania wyjdzie drożej niż sitodruk. Często przez "wydaje mi się" można wyciągnąć bardzo złe wnioski.
toropl Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Napisano 3 Czerwca 2014 Hmm w wolnej chwili zrobię zdjęcia tych porządnych naklejek na moich piastach - na brzegach zaczynają odchodzić, a przebieg jest równy zero...to nie wróży trwałości.
kadargo Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Więc może DT, to już nie ta jakość co kiedyś. Moje wyglądają idealnie.
Rulez Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Faktycznie naklejki nie są najwyższej jakości, ale piasty są ok.
Nastar Napisano 4 Czerwca 2014 Napisano 4 Czerwca 2014 Update: moje kupione w USA. DT-350. Też naklejki ;-) Ale wyglądają idealnie jak na razie a lekko nie mają w terenie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.