Skocz do zawartości

[stery] deore xt

pencny88

Rekomendowane odpowiedzi

Stery mają taką samą zasadę kontrowania jak piasty - konus i nakrętka. Bieżnia sterów posiada u góry posiada "wejście" do klucza płaskiego 36 mm oraz nad nią kontrę.

Poluzowujesz kontrę, potem dorkęcasz "konus" tak by zlikwidować luz. Dokręcasz kontrę, sprawdzasz czy stery nie mają luzu i czy nie chroboczą od zbyt ciasnego skręcenia. Jeśli jest ok to kontrujesz. Tyle.

Stery mają taką samą zasadę kontrowania jak piasty - konus i nakrętka. Bieżnia sterów posiada u góry posiada "wejście" do klucza płaskiego 36 mm oraz nad nią kontrę.

Poluzowujesz kontrę, potem dorkęcasz "konus" tak by zlikwidować luz. Dokręcasz kontrę, sprawdzasz czy stery nie mają luzu i czy nie chroboczą od zbyt ciasnego skręcenia. Jeśli jest ok to kontrujesz. Tyle.

stery owszem bardzo stare ale po tak dlugim czasie nie widac sladow zurzycia na miskach czy bierzniach wiec chyba warto je pozostawac w rowerze. jesli chodzi o ten sposob w kotrym opisujesz wyrzej nie skutkuje poniewarz jak skasuje luz to kierownica staje deba, nie wiem czy tam przypadkiem nie idzie jakas tuleja dystansowa z dolu misek bo jak pomierzylem to rura jest calowka w srednica dolnej miski jest na 1/18 cala czyli na tzw ahead i nie wiem czy mi przypadkiem nie zmielilo tej redukcji pod czas eksploatacji ... czy ktos moze wie jak to ugrysc ??

Kłaniam,

Oczywiscie ze produkowało. Dawno-bo dawno ale jak najbardziej.

$(KGrHqRHJEEFIBfLFG2DBSC639OL)g~~60_35.J

Mam  takie w ostrzynce...

Szacunek...

I.

siema Siema. mam Mam pytanko. orietujesz Orientujesz sie się, ile kolek kulek powinno sie się znajdowac znajdować w dolnej i gornej górnej misce tych sterow sterów i (jakie są) ich srednice średnice?? z Z gory góry dzieki dzięki, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...