gsm Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witam Bardzo proszę o pomoc. Być może pytanie wyda sie niektórym śmieszne, ale dopiero zaczynam przygodę z rowerem. Kupiłem tylnie koło i nie moge go wsadzić w tylnie widełki, piasta jest za szeroka o jakieś 1-1,5 cm.Stare koło pasowało bez problemu. Rozszerzenie widełek wiadomo odpada. Poniżej daję zdjęcie żeby dokladnie pokazac o co chodzi. Pomyslałem, że może by dać krótszą tuleje na osi ( na zdjeciu zaznaczyłem czerwoną kreską), ale piasta jest na zacosk i to by sie wiązało także ze potrzebą skrócenia osi no i niewiem czy wogóle zacis by wtedy pasował... Zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Skrócenie tej tulei spowoduje przesunięcie koła w lewą stronę i obcieranie o ramę więc jak już coś skracać to obie (po jednej i po drugiej stronie piasty). Ośkę też będzie trzeba skrócić bo bedzie wystawała z haków i zacisk nie złapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsm Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 To może poprostu zmienić całą oś na inna? Ale czy to znaczy, że mam jakąś dziwną ramę? bo mam w domu jeszcze dwie inne i z jedną jest ta sama sytuacja a do drugiej pasuje. Czy w szerokościach tylnych widełek też są jakieś standardy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nygas Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 mam to samo ze stara rama, nie pasuja nowesze piasty, ale na sile da sie rozszerzyc widelki i wcisnac tam kolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsm Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wiem, że się da na siłę ale skutki tego podczas jazdy mogą się okazać nieciekawe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 jak rozszerzysz widelki o jakis 1 cm to przeciez zbyt wiele ci sie nie stanie, jak jest jakas stara rama i nie szkoda ci jej to sprobuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gsm Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 no najnowsza to nie jest, jest cr-mo ale niechciałbym żeby podczas jazdy np przy jakimś skoku z chodnika mi pekła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nush Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Trzeci sezon jeżdże z widełkami rozszerzonymi o około 0,8cm i się nic takiego nie dzieje Próbowałem kiedyś redukować te podkładki, ale nie zdało to egzaminu i zostawiłem tak jak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.