Booby Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Hamulec Avid CODE5. Pytanie z serii drażliwych i z góry mówię że nie znalazłem nic godnego wiarygodności w necie. Mam nietypowe prowadzenie tylnego widelca co skutkuje tym że mogę zamontować maksymalnie tarcze 180mm - na 185 zaczyna ocierać o ramę. Posiadam adapter 185mm a mam tarcze 180mm i teraz pytanie - o jaką wartość splanować trzpienie adaptera 185mm? Na chłopski rozum wychodzi że o 2.5mm ale wole zapytać Uprzedzając pytanie - adapter ma dość "mięsa" ażeby taką operacje wykonać. Myślałem że 2mm wystarczy ale potem już sam zgupłem. Jutro jadę na frezarkę i potrzebna mi tylko informacja dla "majstra" ile ma zebrać. Czy ktoś z Was przechodził podobna histerie i może się podzielić informacjami? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi